Деси ВЕЛЕВАБорбата за записване в първи клас в София започна

...
Деси ВЕЛЕВАБорбата за записване в първи клас в София започна
Коментари Харесай

Започва борбата за 1 клас в София

Деси ВЕЛЕВА
Борбата за записване в първи клас в София стартира през вчерашния ден с оповестяването на свободните места в учебните заведения. За идната образователна година те са 11 615, което е с към 200 по-малко от предходната година. Най-много са отпуснатите места в регионите " Младост ", " Люлин ", " Триадица ", " Подуяне ", а минимум - в " Банкя ". 
През предходната година след първо класиране останаха неприети 460 малчугани, а свободните места бяха 1614. Несъответствието идваше оттова, че доста деца не бяха класирани в региона, в който живеят, заради липса на задоволително паралелки. В същото време има доста учебни заведения, които не са мечтани от родителите, и местата в тях остават свободни и след последното класиране. 
Кандидатстването за банкет става посредством осведомителната система на Столичната община и е до 4 юни. На другия ден ще бъде оповестено класирането. 
От години в София главният проблем за банкет в първи клас не е неналичието тук-там, както в детските градини и ясли, а желанията на родителите или неналичието на задоволително учебни заведения в избрани региони. Според наредбата за банкет на Столичната община всяко дете има преимущество единствено, в случай че живее повече от 3 години в територия към най-близкото учебно заведение. То има право да кандидатства на всички места, само че без да ползва  преимущество. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР