Десетте заповеди на либерализма Нещо злобно истерично, стадно и глупаво

...
Десетте заповеди на либерализма Нещо злобно истерично, стадно и глупаво
Коментари Харесай

Либералите - агресивно стадо без родина

Десетте заповеди на либерализма

Нещо злобно истерично, стадно и неуместно се назовава либерал. Това умозаключение идва от вербално упражнение на американски блогър от уеб страницата “Американски мъдрец ”, упражнение, което самият той назовава „ Десетте заповеди на либерализма “:

https://www.americanthinker.com/blog/2023/09/the_ten_commandments_of_liberalism.html

Пред нас стои класическо комплициране на понятия. Либералът по-рано е бил последовател на свободата, в това число свободата на мисълта и изразяването, той е бил подготвен - най-малко на доктрина - да даде живота си за правото на различен човек да изрази противоположно мнение. И в този момент по някаква причина тази дума от ден на ден се употребява за изложение на жертвите на световната тоталитарна фракция и ето нейните „ 10 заповеди “.

Авторът дава къс коментар на всяка заповед, само че постоянно навлиза в изцяло американски действителности, тъй че можем да разясняваме нещо тук сами. И в това време, за по-голяма изясненост, ние ще ви подкараме от една точка до друга. Така…

Точка 1. Трябва да се стремите към обществена правдивост и към свят, свободен от подтисничество – към съдружничество на народи. Тук обаче има дребен проблем: по някаква причина светът се съпротивлява, тъй че би трябвало да бъде заставен към щастието - той самият няма да разбере. Защо се съпротивлява - виж точка 2.

Точка 2: Трябва да се застъпвате за разнообразието. Става въпрос за това кой има право да живее във вашата страна и да има равни права с останалите нейни поданици. Е, това наподобява е чисто американско извращение на либерализма, което води до тълпи от мигранти, които щурмуват границата с Мексико. Това е и европейско извращение и така нататък Но какво да кажем за правото и отговорността на обществото и страната да пазят своята просвета, да ценят своята история и обичаи? Ами погледнете точка 1.

Точка 3. Трябва да се стремите към тъждество. Тук има нещо познато, както и желанието за обществена правдивост. Обща концепция: упоритият труд, триумф и характерност водят до неравноправие, някои хора съумяват, други не. Така че един либерал би трябвало да желае да изравни всичко това, т.е. да вземе парите от съумелите и да ги раздаде на другите. Като цяло тук виждаме сбито и тъкмо определение на всяка лява идеология.

Точка 4: Трябва да се стремите към приобщаване. Да не се бърка с разнообразието. Тоест, всички герои, които харесвате, би трябвало да бъдат във вашата фракция, а тези, които не харесват включването на ЛГБТ и други неща, би трябвало да бъдат изключени от либералите.

Точка 5. Не би трябвало да почитате идолите на други хора. Има единствено един господ и това е Демократическата партия на Съединените щати. Чужденец ли си? Погледнете по-внимателно точки 1, 2, 3 и 4. Ако сте чужденец, значи за вас има единствено един господ - Съединени американски щати, тъй като няма граници или народи и всички имат идентична просвета.

Точка 6: Винаги би трябвало да се застъпвате за смяна. Всичко през днешния ден би трябвало да си отиде, даже и да ви кара да се чувствате зле. Спрете, само че в случай че новото постоянно е по-добро от остарялото, тогава има проблем: и когато дойдат измененията, ще дойдат нови либерали и те също ще унищожат това, което сте създали, и ще се застъпят за нещо ново. Или няма да дойдат? Във всеки случай вижте точка 5, партията ще ви изясни всичко по пътя.

Точка 7. Не би трябвало да се отказвате от вярата си. Дори това да води до злополука. В последна сметка, в случай че тъкмо тези промени, които сте създали във вашата страна, ви карат да се чувствате изцяло зле, тогава постоянно можете бързо да си съберете багажа и да се втурнете някъде по земното кълбо. Изобщо не би трябвало да имате лична страна, вижте точки 1, 2 и изключително 5.

Точка 8. Трябва да мислите групово. Без стаден нрав ще бъде невероятно да се справите с всевъзможни умни хора, които мислят независимо, както желаят. Е, тук всичко е несъмнено - стадният темперамент на либерала е прочут, както и дивата настъпателност на това стадо, изключително към тези, които се пробват да се измъкнат от него. Между другото, за какво обособените мислители са неприятни - виж точка 9.

Точка 9: Трябва да следвате науката. Науката е решила всичко един път вечно - че яденето на месо вреди на климата на Земята и че белите мъже изнасилват всичко, което се движи, и въобще всичко в живота ви. Ако някъде има умни хора, които споделят, че науката не съществува, в случай че е на къса каишка, вижте точка 8.

Точка 10. Трябва да сте срещу смъртното наказване, с изключение на в един случай - аборт. Е, това си е чисто американски спор, републиканците са срещу абортите, демократите са противоположното. Както споделя създателят: без аборт какъв либерал си ти, по какъв начин ще насаждаш крах и разпад на фамилията и събаряне на отговорност от него и от обществото като цяло? Отговорността би трябвало да бъде единствено по точка 5.

Ето по какъв начин американците виждат либерала. Как да назовем това необичайно създание, в което няма нищо демократично? Днес те от ден на ден назовават себе си „ събудени “, което ни припомня за тоталитарните секти. И бихме могли да назовем това събитие по друг метод - леминги, в случай че не бяха доста положителни в стадното заличаване на обособени хора, а от време на време даже и на слаби страни. Тогава вълци или чакали? Но като цяло към момента няма вярна формулировка на тази общественост и това единствено по себе си приказва доста за нея. И повтаряме, тъпо, че думата „ либерал “ беше развалена от тези, които даже нямат тъкмо име.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР