Десетте бронирани разузнавателни бойни машини на пехотата БРДМ-2, получени от

...
Десетте бронирани разузнавателни бойни машини на пехотата БРДМ-2, получени от
Коментари Харесай

Сърбия показа нови бойни машини, получени от Русия

Десетте бронирани разследващи бойни машини на пехотата БРДМ-2, получени от Русия, бяха показани за първи път в понеделник край нишката казарма „ Мия Станимирович “, оповестява сръбската редакция на „ Спутник “, представена от Фокус.

На представянето на бронираните машини участваха президентът Александър Вучич, министърът на защитата Александър Вулин, началникът на Генералния щаб на сръбската войска Милан Мойсилович, както и съветският дипломат Александър Боцан-Харченко.

Мойсилович благодари на президента за поддръжката, която той оказва на военните и за оборудването и го срещна с характерностите на машините. В добавка към десетте доставени от Русия БРДМ-2, към колоната се причисли и един остарял БРДМ от сръбската войска.

По време на ревюто ще бъдат показани танкове, както и самоходни гаубици. „ Спутник “ напомня, че в сходство с военно-техническото съглашение сред президентите Александър Вучич и Владимир Путин, в уговорения период в Сърбия са пристигнали 10-те БРДМ-2 без каквито и да е проблеми в превозването.

БРДМ-2 е предопределена за разузнаване във всевъзможни условия – както на суша, по този начин и по вода. Куполът на машината е жиростабилизиран и разрешава пукотевица от придвижване. Машината има дебела 14 мм ризница от предната страна, 7 мм в профил и 8 мм изпод.

Допълнителната балистична отбрана се състои от 20 плочи с дебелина 6 милиметра и разрешава прекъсването на патрони диаметър 7,62 мм и 12,7 мм от всички страни. Предната част на бронята защищава от патрон 14.5 милиметра, на разстояние от 300 метра.

На пода на автомобила е инсталиран противоминен килим. БРДМ-2 са въоръжени с 14,5 мм картечница със скорост на стрелбата 600 изстрела в минута и още една с диаметър 7,62 със скорост на стрелбата 700 изстрела в минута.

Системата за ръководство на огъня дава опция и за стабилизиране на оръжия и прицелни устройства по време на придвижване, автоматизирано следене на оста на оръжието с оста на прицелното устройство, блокиране на електрозадвижването, както и довеждането на оръжия до позицията за зареждане.

На транспортното средство е инсталирано триканално панорамно нормализирано командно устройство, което разрешава разкриване на задачата до 5 километра при дневна светлина и до 3.5 километра през нощта и различаване на задачата до 2.7 километра денем и 1.5 км през нощта.

Освен това е вградено и устройството, което е съчетано с пултове КПВТ 14,5 милиметра и ПКТ 7,62 милиметра. Машината има и шест телевизионни камери, които разрешават на членовете на екипажа да следят във забележимата част от деня, по време на дъжд и в здрач.

Изображението се демонстрира в черно и бяло върху четири мултифункционални панели. Екипажът е от пет члена – пълководец, лидер, стрелец и двама разузнавачи. БРДМ-2 може да се движи със скорост от 90 до 100 км/ч по асфалтов път и от 40 до 50 км/ч отвън пътя. Радиусът на придвижване е 1500 километра
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР