Десетокласничката от СУ Николай Катранов Любомира Димитрова се завърна преди

...
Десетокласничката от СУ Николай Катранов Любомира Димитрова се завърна преди
Коментари Харесай

Ученичка от Свищов се завърна с бронз от олимпиада в Тайланд

Десетокласничката от СУ ”Николай Катранов ” Любомира Димитрова се завърна преди дни от Банкок, Тайланд, където завоюва бронзов орден във финала на Тайландската интернационална математическа олимпиада-възрастова група X-XII клас. Право за присъединяване ученичката придобила, спечелвайки сребърен орден в квалификационния кръг на олимпиадата, провел се през декември 2017 година

Във финала взели участие 1200 състезатели в разнообразни възрастови групи, спечелили орден в квалификационния кръг на олимпиадата.

“Постижението на Любомира е впечатляващо, защото тя се състезава в последната възрастова група – Senior Secondary (X-XII клас), без значение, че е един от най-малките участници в нея и един от малцината, които не са възпитаници в математически гимназии. Задачите бяха извънредно тежки. 30 задания в 5 области – логическо мислене, алгебра, доктрина на числата, геометрия и комбинаторика. Всички задания бяха на британски език и времето за решение беше едвам 120 минути”, обясниха нейни учители.

Любомира впечатлила уредниците и с високото равнище на притежаване на британски език. Тя била особено поканена от водещите да закрие церемонията по награждаването, произнасяйки благодарствена тирада от името на всички състезатели към уредниците на олимпиадата.

“Преди дни Любомира завоюва и златен орден с оптимален брой точки-30, в зимния кръг на интернационалното математическо съревнование „ Математика без граници ” възрастова група IX-XII клас”, допълниха педагозите.
В момента девойката се приготвя за присъединяване във финала на Международния конкурс по математика и планиране MITE, който ще се организира в Москва от 28 април до 3 май тази година. Там тя ще пази два плана – самостоятелен в направление „ Използване на математиката при решение на професионално-ориентирани задания “ на тематика „ Вебер, Фехнер и маркетинга ” и взаимен план със Симона Гайдарова, ученичка в XII клас в СУ „ Николай Катранов “, в региона „ История на математиката “, озаглавен „ Предмеханичен стадий в развиването на изчислителната техника ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР