Десетки варненци откликнаха на призива да дарят книги за отделението

...
Десетки варненци откликнаха на призива да дарят книги за отделението
Коментари Харесай

Десетки варненци се включиха в кампанията Книжки за детската хирургия

Десетки варненци откликнаха на апела да дарят книги за отделението по детска хирургия в многопрофилната болница " Света Анна " в града. За малко повече от три часа самодейността събра книжки, надалеч надхвърлящи по брой упованията на уредниците.

Варна

Ваня Колева, чиято е концепцията за тази акция, е приключила здравен мениджмънт и в този момент специализира логика на психиката. Интересът ѝ към детското опазване на здравето обаче не е единствено професионален.
Ваня Колева, основател на акцията: За благополучие, има отличен отзив, доста е прелестно като идват цели групи дечица от разнообразни учебни заведения дружно с учителите. Това не съм го очаквала!
В книгата, в която се вписват донорите, в действителност най-вече са имената на четвъртокласниците и третокласниците от няколко варненски учебни заведения, само че не липсват и възрастни, научили за акцията инцидентно, от фейсбук.
Недялка Янева: Две книжки, даже едната е издадена от моя братовчед, който я направил със своя наследник. Каква ще е изгодата от това? Ами, насладата в детските очи.
Завеждащият клиниката доктор Христов е малко сюрпризиран, само че не крие, че изненадата е приятна и запълва нужда, с която лекарите не биха се справили сами.
Д-р Румен Христов, завеждащ Клиника " Детска хирургия ", МБАЛ " Св.Анна " -Варна: Много хубава е тази самодейност, която се подхваща, тъй като доста рядко виждаме дете, което държи брошура в ръцете си, в болничното заведение изключително.
В момента в детската хирургия на болничното заведение на стационар са останали единствено 5 деца. Д-р Христов и екипът му дават обещание и те да си бъдат вкъщи за празниците. И ни споделят по какъв начин наподобява за тях една съвършена Коледа - нито един пациент в болничните стаи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР