Десетки таксита блокираха посред нощ Орлов мост в знак на

...
Десетки таксита блокираха посред нощ Орлов мост в знак на
Коментари Харесай

Орлов мост блокиран посред нощ след убийство на таксиметров шофьор

Десетки таксита блокираха измежду нощ Орлов мост в символ на митинг, откакто таксиметров водач бе погубен в събота вечер в столичния кв. " Разсадника ". 

Те се зарекоха да стачкуват, до момента в който не спре експанзията на пътя. Колегите на убития млад мъж Христо Трайков обясниха, че свадата е станала поради засичане на кръстовището на ул. " Хъшове " и ул. " Рибен буквар ". Според показанията на част от очевидците, нападателят бил пасажер в таксито. Те го видели да слиза от колата и да издърпва водача.
-->
 23-годишният нападател скочил на таксиметровия водач. Удрял го, извадил и нож и го пробол няколко пъти. Мъжът умрял, преди да дойдат кола за спешна помощ и полиция. Нападателят е арестуван.

Убитият мъж е на 34 година и от 10 години работел като таксиметров водач. Той бил татко на 3 дребни дъщери, пише 24 часа.

Сега към този момент придвижването е възобновено.

Планира се всеобщ митинг, като към този момент не е ясно по кое време ще се организира.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров профсъюз, изясни, че желаят представители на Министерство на вътрешните работи да им разяснят по какъв начин протича следствието на убийството.

" Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е ограничения. За момента са доброжелателни. Ние също не им сътворяваме проблеми, като се изключи че сме затворили придвижването, само че в края на краищата ние го вършим, с цел да защитим нашия живот, тъй като не можем да бъдем убивани по този жесток метод на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним фамилиите ", уточни по-рано Петър Владимиров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР