Десетки сигнали от работници за работа при високи температури са

...
Десетки сигнали от работници за работа при високи температури са
Коментари Харесай

Десетки сигнали от работници за работа в жегата

Десетки сигнали от служащи за работа при високи температури са получени в КНСБ единствено в последните няколко дни, сподели за " Хоризонт " вицепрезидентът на синдиката Огнян Атанасов.

Най-рискови са секторите строителство, селско стопанство и лека индустрия - изключително шивашката:

" Могат да се вземат разнообразни ограничения от работодателите и от длъжностните лица по сигурност и здраве при работа, които са свързани с организация на работното място, изключително за тези, които работят навън, с това да си ревизират вентилационните системи, които за жалост, в нашата страна не дават отговор на условията. Те са първо, доста енергоемки и по тази причина работодателите не ги пускат, изключително при сегашните цени на електрическата енергия не работят дейно ".

Според Световната здравна организация хората работят най-добре при температура сред 16 и 24 градуса. Когато градусите се покачат над 30, рискът от трудови злополуки се усилва с сред пет и седем %.

 istock istock
КНСБ се причислява към апела на Европейската конфедерация на профсъюзите, в която членува - Европейската комисия да предприеме дейности за инструкция за оптималните работни температури, за отбраната на служащите от последствията от изменението на климата.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР