Десетки семейства от сливенското село Чинтулово са без вода седмици

...
Десетки семейства от сливенското село Чинтулово са без вода седмици
Коментари Харесай

Без вода: Сливенското село Чинтулово е на 12-часов режим

Десетки фамилии от сливенското село Чинтулово са без вода седмици наред. В жегата хората изнемогват, само че съгласно локалното ВиК опция няма.

Мирослава живее в Чунтулово и е майка на две деца. Едното е с ТЕЛК и болестта му изисква прецизна хигиена. Безводието слага в риск здравето на десетгодишното момченце, а майка му е обезверена.

" Всичко би трябвало да бъде измито, неговите принадлежности и нашите би трябвало да са настрана...Това е цялостен смут, цялостен смут... ", споделя майката.
Шокираща сметка за вода: Как ВиК регистрира 850 кубика ползване на едно домакинство? С тези количества може да се изпълни един басейн с съдържимост 1000 кубика
Селото е на 12-часов воден режим от месеци. Според хората обаче вместо по половин ден, вода няма по няколко дни. Стоят на пост непрекъснато, с цел да изпълнят туби и бидони.
Снимка: btvnovinite.bg
" Дойде за един час и стопира, има дни, в които въобще няма вода. Снощи съм вардила водата – в 3ч. пристигна, в 4 ч. спря. Може ли измежду нощ да се переш, да миеш ", споделя Иванка Василева,жител на селото.

Управителят на " ВиК " -Сливен отхвърли да застане пред камерата ни, само че разяснява по телефона, че казусът няма решение.

" Докато не завалят дъждовете няма какво да се случи повече ", означи инж. Севдалин Рашев.
Снимка: btvnovinite.bg
Кметът на селото се оправдава с институциите.

" Общината споделя пари няма, Рашев казва-няма пари, аз от кое място да ги взема... ", показва Иван Илиев.

А в най-високата част на селото Мирослава се приготвя за следващия тежък ден – цялостни тенджери и кофи с вода.

От община Сливен споделиха за bTV,че на 16 юни са изпратили писмо до водното сдружение, в което желаят информация за водопреносната мрежа в селото. Отговор досега няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР