Десетки санданчани бяха блокирани в местността Тремошница, след като бизнесменът

...
Десетки санданчани бяха блокирани в местността Тремошница, след като бизнесменът
Коментари Харесай

Бизнесмен от Сандански затвори с бариера път в местността Тремошница, десетки останаха с часове в капана му

Десетки санданчани бяха блокирани в местността Тремошница, откакто предприемачът Андон Червенков, който закупи преди години някогашния лагер „ Тремошница ”, сложи преграда. Поповете били на работа в една от вилите в Тремошница. Когато отишли, бариерата била вдигната и минали без проблем. На потегляне обаче се оказало, че бариерата била спусната и никой не можело нито да влиза към парцела си, нито пък да го напусне, оповестява struma.bg.

„ Имаме вила на Тремошница повече от 40 година, само че с такива проблеми, каквито имаме в този момент, не сме се сблъсквали. От месец насам се тормозим за асфалтовия път, който бе тотално опустошен от тежките машини, с които работят служащите на предприемача Андон Червенков. Когато той стартира да разрушава този път, ни подлъга всички, че щял да направи за нас нов под далекопровода. Разби остарелия път, насипа камъни и стана непристъпен. Всичко огради с бодлива тел, целия път. И в този момент ни споделя да се оправяме, че всичко е негова благосъстоятелност. Дойдохме довечера на хладно на вилата, а се оказа, че не можем да стигнем до нея. Часове наред седим и се вайкаме, като че ли закононарушение вършим.

Ние, хората, които имаме общо 6 вили в тази околност, да летим ли би трябвало, с цел да стигнем до тях”, ядоса се Румен Анастасов, който дружно със брачната половинка си Зорка има бизнес в хотелиерския отрасъл.

„ Сега, когато унищожи пътя, Червенков ни съобщи, че никой не може да минава. Сложи преграда и ние с автомобил няма по какъв начин да се придвижим до парцелите си. Снощи двамата свещеници бяха над 3 часа блокирани. Няколко пъти звъняхме на тел. 112 и на полицията. Униформените обаче ни отхвърлиха подпомагане, като споделиха, че Червенков ги е предизвестил, че никой няма да минава, тъй като парцелът бил негов. Какво вършим, в случай че на някого му станеше неприятно в този миг?!

Имаше пътна табела „ Тремошница “, той и табелата измести на рисковия завой, в случай че никой няма право да мести такива табели без единодушието на Пътното ръководство и полицията. Внесохме тъжба в Районната прокуратура на 6 юли т.г., а в общината – на 11юли. Сигнализирахме ДАНС и ДНСК – София, както и Комисията по корупцията. Тази противозаконна договорка на Червенков съгласно нас е подправена. Искаме нужните органи да се сезират и да вземат съответни решения.

Плащам 40 година налози за вилата ми, както и ток, имам и публично зареждане, а в този момент не мога да вляза до нея, какво е това безхаберие?! Там вили имат и Стоян Ръждев, пенсионерът Иван Велков и други Искаме единствено асфалтирания път, който си беше, никой няма право да унищожава подготвен асфалтиран път, който е изработен освен за лагера, а и за всички вили. Отделно Червенков е заградил и деривацията на ЧЕЗ.

Ще се борим колкото и както е належащо, с цел да имаме път към вилите. Защото, до момента в който ние се тормозим, други си вършат противозаконните далавери “, заключи Румен Анастасов от санданското село Ново Делчево.

„ Аз съм легален притежател на парцела и имам право да го заградя, пътят не е мой проблем. Ако вие имате 40 декара, ще допуснете ли някой да си минава през тях, когато си желае. Бях им дал достъп с една-единствена спогодба – да спускат след себе си бариерата, тъй като не желая вътре да влизат животни и хора, които нямат работа там. Но започнаха да си минават, без да пускат бариерата, даже започнаха в моя парцел да си паркират и колите, да влизат и животни. При това състояние съм в правото си да спра достъпа. Става дума за 4 горски вили, които са законни, само че достъпът до подобен вид парцели може да е и пешком, това не е населено място, където би трябвало да има наложително път, улица и прочие А не е мое обвързване да осигуря подобен.



Строител съм и запознат съм регулациите. Същите хора са пускали общо 4 тъжби до разнообразни инстанции против мен. Има и две завършени преписки, в които надали не ме упрекват, че съм разрушил общински път. И двете са напълно в моя изгода, подготвен съм да ги покажа “, разяснява от своя страна предприемачът Андон Червенков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР