Десетки са вече смъртните случаи на Балканите от върлуващия тази

...
Десетки са вече смъртните случаи на Балканите от върлуващия тази
Коментари Харесай

Ценни съвети как да се предпазим от грипа-убиец

Десетки са към този момент смъртните случаи на Балканите от върлуващия тази година грип. Висока заболеваемост има в Румъния, Хърватска, също в Турция, Босна и Херцеговина. В Румъния, както и у нас, циркулират вирусите от вид А.

Различното разпространяване на вирусите се дължи на това каква част от популацията е сензитивно към този вирус – каква част от хората са се срещали с него в предходния сезон, уточни проф. доктор Нели Корсун, Национална лаборатория " Грип и ОРЗ ", оповестява БТВ.

Пенка Динева е с неврологично заболяване и през днешния ден се е приготвила за постъпване в болница. Върнали я поради грипната зараза и подозрения, че самата тя се разболява.

Застрашени от утежняване на здравето поради вируса са най-много хора над 65 години, деца под 5, и пациенти с хронични болести.

Грипът е палач! Това е доста тежка, сериозна зараза, тестване за организма и е доста рисков, когато попадне на слаб организъм, уточни доцент доктор Петър Атанасов, шеф клиника Вътрешни заболявания.

За увреждането на имунитета спомагат нередовното хранене, недоспиването и напрежението.

Признаците са разнообразни. Основните признаци за грипна зараза са сърцетуптене, зной, гадене, повръщане, профузни диарии.

Ефективно да се справите с настинки и грип може и благодарение на националната медицина. Това са 3 изпробвани в дългогодишната процедура най-действени " предписания от баба ", които които ще ви оказват помощ единствено за няколко дни да се надвиете простудата.

1. MAЛИНОВ ЧАЙ  
Вземете 100 г пресни (или замразени) малини, 2 лъжици конфитюр и 2 лъжици сладко от малини и 2 с.л. сухи малинови листа. Залейте всичко това с огромна чаша вряла вода и оставете да поседи за 20-30 минути. Малина има противовъзпалително и диафоретично (потогонно) деяние, което спомага за бързото справяне със признаците на простуда. Освен това малините съдържат доста танини, които отстраняват локалните възпалителни процеси, тъй че може да да си вършиме и гаргара на гърлото с малиновия чай.

2. ЛУК И ЧЕСЪН
Може би най-популярните национални средства за лекуване на настинки са лук и чесън. По време на простуд, яжте повече лук и чесън. Или в случай че не можете да ядете тези зеленчуци, просто ги накълцайте и ги поставете до леглото. Фитонцидите, които отделят лукът и чесънът, убиват патогенни вируси и бактерии.

3. МЛЯКО С МЕД 
За един литър мляко би трябвало да вземете 5-6 супени лъжици мед, няколко зърна бахар и дафинов лист. Можете също по този начин да добавите малко канела и индийско орехче. Получената примес би трябвало да се вари и да се запарва в продължение на към 10 минути, след което можете да я пиете. Млякото съдържа доста триптофан, който е нужен за синтеза на мощен седатив - серотонин. Освен това, млякото съдържа доста потребни ензими, които оказват помощ на имунната система да се оправи с вирусите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР