Десетки пропалестински протестиращи блокираха входовете на съоръженията на военни доставчици

...
Десетки пропалестински протестиращи блокираха входовете на съоръженията на военни доставчици
Коментари Харесай

Пропалестински демонстранти блокираха военни доставчици в Обединеното кралство, САЩ

Десетки пропалестински протестиращи блокираха входовете на оборудванията на военни снабдители в Обединеното кралство и Съединените щати, настоявайки за преустановяване на продажбите на оръжия за Израел.

Те се причислиха към техните манифестации от синдикалисти, държащи транспаранти и палестински флагове пред фабрика на BAE Systems в Югоизточна Англия в петък, ориентирани към най-големия боен снабдител на Обединеното кралство.

„ Спрете да въоръжавате Израел “, гласеше един надпис на митинга в обекта на BAE в Рочестър, Кент, където компанията тества и сглобява електронно съоръжение, употребявано във военни самолети и в системи за наблюдаване.

Други плакати гласят „ няма работа както нормално “ и „ ръцете на данъкоплатците са окървавени “. Организаторите споделиха, че имат за цел да затворят фабриката, „ която доставя съставни елементи за военни самолети, употребявани сега от израелските сили при бомбардировките на Газа “.

Те споделиха, че това е част от „ Международен ден на деяние за Палестина “, проведен в отговор на апела на палестински синдикалисти.

В Съединените щати стачкуващи се събраха пред офис комплекса на Northrop Grumman в Сан Диего, Калифорния, в четвъртък, с цел да стачкуват против продажбата на техните оръжия на Израел, издигайки плакати, които гласят „ Край на геноцида в Газа в този момент “.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР