Десетки приятели и колеги изпратиха Филип Трифонов на печална церемония

...
Десетки приятели и колеги изпратиха Филип Трифонов на печална церемония
Коментари Харесай

Ето кой изпрати Филип Трифонов

Десетки другари и сътрудници изпратиха Филип Трифонов на печална гала в столичния храм „ Свети Седмочисленици “.  Да се простят с Фипо, който си отиде на Богоявление на 73 от инфаркт, пристигнаха Стефан Мавродиев, Теди Москов, Павел Поппандов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Катерина Евро, Славчо Пеев, Николай Гундеров, Ивайло Герасков и Милена Живкова, Елин Рахнев, Тончо Токмакчиев, Ути Бъчваров, Росица Обрешкова, Коста Биков и Албена Александрова, Евгений Михайлов, София Бобчева...

„ Фипо беше човек, който излъчва мощна и ярка положителна сила. Не помня да съм имал различен сходен сътрудник запалянко, който се втурваше във всяка роля, основна или второстепенна, като че ли му беше дебют. Той предаваше този възторг, беше доста много заразително и повдигаше духа на всички. Беше подготвен да помогне на всекиго “, сподели Павел Поппандов, който е другар с Трифонов от 1971 година, когато и двамата са студенти във ВИТИЗ. „ Първият ни театър – с него и с Велето Кънев, беше „ 20 минути с ангела “ на Вампилов, а с Филип приключихме общата ни театрална кариера с „ Детектор на лъжата “. Той беше отвън материалното – не го интересуваха скъпи лъскави коли и маркови костюми.  Питам аз: Къде са тези по този начин наречени креативен съюзи – остатъци от тоталитарно време? Толкова ли беше мъчно да се направи поклонение в Дома на киното или в Сатирата, където Фипо игра години наред? Нима по този начин се уважава един от огромните ни артисти? Много тъпо, доста съм наскърбен. Нека Бог елементарни на Фипо, в случай че с нещо е съгрешил, дано Бог оказва помощ на тези, които обичаше. “, беше печален Поппандов.

Николай Гундеров, с който Трифонов правеше своя „ Естествен спектакъл “, беше преносен „ Той към този момент е в Министерството на безсмъртието “, намеквайки, че Министерството на културата му отхвърли пенсия за заслуги към БГ културата.  Сега обаче Йорданка Фандъкова и Тодор Чобанов са отредили почтено място за последния кей на Филип – до неговите другари и сътрудници Катя Паскалева и Велко Кънев на Централните софийски гробища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР