Десетки полети на индонезийския остров Бали са отменени заради вулкана

...
Десетки полети на индонезийския остров Бали са отменени заради вулкана
Коментари Харесай

Вулканът Агунг принуди компании да отменят десетки полети на остров Бали

Десетки полети на индонезийския остров Бали са анулирани поради вулкана Агунг , който бълва пушек и пепел на няколко километра височина , оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

 Снимка 325712
Източник:

Хиляди туристи са блокирани поради анулираните полети.



Вече трети ден през тази седмица вулканът е деен . Агунг бълва пушек и пепел на височина 4 000 метра , което докара до анулацията на минимум 28 полета за и от острова , заяви представител на летището в Бали.

Но ще продължи обслужването на по-голямата част от полетите , съгласно информация на АП, защото водачи са оценили, че обстановката е безвредна за хвърчене.

 Снимка 325711
Източник:

Центърът за наблюдаване на вулканите на Индонезия разгласи червен код, предупреждавайки самолетните компании, че е допустимо вулканът да изригне със доста количество пепел в атмосферата . Но летището Ngurah Rai остава отворено.



Говорител на летищните управляващи разясни, че решението за отсрочване или смяна на полетите се взема самостоятелно от всяка самолетна компания.

Опитваме се да създадем летището колкото е допустимо по-удобно за засегнатите пасажери. Към момента сме отворили специфични стаи, с цел да може засегнатите да разопаковат багажа си, а също по този начин сме дали и развлекателни видеопрограми, разясни представителят.

Най-малко 2000 пасажери са наранени от смяната на полетите , най-вече туристи от Австралия.

 Снимка 325710
Източник:

Няколко вътрешни полета също са анулирани.

През 1963 година вулканът изригна и лиши живота на близо 1 600 души .

Той се разсъни през септември и управляващите оповестиха най-високата степен на паника, принуждавайки 140 000 души да се изтеглят.

Вулканичната интензивност спадна в края на октомври и доста хора се завърнаха по домовете си, като равнището на заплаха бе намалено до втората най-висока степен.

Във вторник Агунг принуди 25 000 души да потърсят скривалище . Властите приканват живеещите в радиус 7,5 километра от планината да се изтеглят .

Агунг е е дин от повече от 120 дейни вулкана в Индонезия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР