Десетки пациенти бяха прегледани от специалистите на Клиниката по едноскопска,

...
Десетки пациенти бяха прегледани от специалистите на Клиниката по едноскопска,
Коментари Харесай

Десетки са прегледани безплатно за хернии във ВМА

Десетки пациенти бяха прегледани от експертите на Клиниката по едноскопска, еднокринна хирургия и колопроктология в границите на акцията за безвъзмездни профилактични прегледи за хернии. Поради големия интерес, сходна самодейност за предварителна защита на едно от обществено значимите болести, каквото е хернията, ще има и през месец септември, оповестиха от ВМА.

Според експертите, най-често срещани са херниите на предната коремна стена, само че по-опасни са вътрешните. Различни са факторите, които водят до появяването на това заболяване, само че измежду главните се подрежда методът на живот, включително наднорменото тегло; възраст; генетични особености и други. Симптомите при хернията зависят доста от размера на хернията, нейния тип, възрастта на болния и така нататък. Болка и издутина обаче са измежду главните аргументи, поради които пациентите търсят лекарска консултация.

Наличието на херния може да докара до редица затруднения и по тази причина съветът на медиците е при появяването и на минимални подозрения, да се извърнат към експерт. Те са безапелационни, че колкото по-рано една херния се оперира, толкоз по-малки са възможностите тя да рецидивира. А като предварителна защита предлагат поддържането на здравословно тегло и постоянна физическа интензивност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР