Десетки незрящи живеят при ужасяващи условия. Рушащите се тавани, кофи

...
Десетки незрящи живеят при ужасяващи условия. Рушащите се тавани, кофи
Коментари Харесай

Десетки незрящи живеят при ужасяващи условия в Пловдив

Десетки незрящи живеят при ужасяващи условия . Рушащите се тавани, кофи вместо тоалетни и инсекти – в такива условия живеят те. Общежитието за хора с повредено зрение в Пловдив не е ремонтирано от години, предава Нова телевизия.
Икона посреща на входа на една от стаите в общежитието, тъй като там хората имат вяра, че единствено Бог не ги е не запомнил. Там живеят незрящи, които преди са работили в предприятията за служащи с понижено зрение. Много от тях остават слепи след трудови злополуки.
Който успее да задели пари, си прави ремонт самичък, което е в прорез с контракта за наем. Затова доста от хората нямат лични баня и тоалетна.
На всеки етаж в общежитието има по една обща тоалетна . Много от незрящите обаче не я употребяват по хигиенични аргументи. Затова се оправят с подръчни средства.
Много от хората, които живеят в общежитието, не пожелаха да застанат пред камерата на NOVA, тъй като се опасяват, че могат да бъдат изгонени. Наемът за стая е 11 лева на месец, плюс разноски за ток, вода и сметка за отопление.
Сградният фонд се поддържа от Съюза на слепите в България, който от своя страна получава държавна дотация. За 2018 година тя е 628 000 лв.. Бюджетът се добавя и от наеми. В съседство на окаяното общежитие име няколко платени паркинга, средствата от които също отиват в централния бюджет на Съюза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР