Десетки некролози изпълват местния вестник в град Бергамо, Северна Италия.

...
Десетки некролози изпълват местния вестник в град Бергамо, Северна Италия.
Коментари Харесай

Коронавирусът в Бергамо: Страници с некролози и самотна смърт

Десетки некролози изпълват локалния вестник в град Бергамо, Северна Италия. В последните дни секцията за скръбни новини на „ Л`еко ди Бергамо” набъбва от нормалните 2-3 страници дневно до 10-11, постоянно включващи над 150 некролога. Редакторите на вестника споделят, че страниците наподобяват като боен бюлетин, написа „ Вашингтон поуст”.

Некролозите си наподобяват по три съществени неща: съвсем всички умряли са жертви на ковид, съвсем всички умряли са възрастни хора и съвсем всички са си отишли самотни, без родственик или другар в последния час.
Снимка: Reuters
Бергамо е град в северния италиански район Ломбардия, на към 40 км източно от Милано. Център е на заможна провинция с общо население над един милион души. Самият град е дом на към 122 000 поданици. Днес провинция Бергамо е най-тревожната зона в цяла Италия в рецесията с ковид. Болниците там са претъпкани с пациенти, на помощ са призовани военните лекари, а жителите разказват Бергамо като нереален град, където по улиците нощем се движат единствено коли за спешна помощ и катафалки.
Карантината работи: Новозаразените в Италия стартират да понижават Тоталната численост на болни в Италия е към този момент 23 073 души
Провинцията може да служи като предизвестие са следствията от прекомерно късното въвеждане на прецизни ограничения против болестта, написа американското издание.

В началото на рецесията с ковид преди близо месец управляващите слагат под карантина 10 градчета в прилежащата провинция Лоди, разпозната като първична люлка на болестта. Такива ограничения, обаче, не са въведени незабавно в другите провинции. В резултат, през днешния ден в Бергамо има три пъти повече инфектирани, в сравнение с в Лоди.

До момента броят на жертвите в Италия от началото епидемията преди месец e 2158 души. Броят на умрелите дневно постоянно надвишава дневния брой на умрелите в Китай в пика на рецесията там.
В Южна Италия: Трус и вулканично изригване посред епидемията 4,2 по Рихтер провокира суматоха, само че няма данни за жертви
В Бергамо ковчезите са препълнили две болнични морги и моргата на гробищата, прецизира „ Вашингтон поуст”. Те към този момент се подреждат край стените на гробищната черква, до момента в който пристигна моментът за заравяне. В провинцията нещастието на гибелта се усилва и от принудата да скърбиш в цялостна изолираност. Заразените се извозват в коли за спешна помощ до изолирани болнични отделения. Там тежкоболните умират в цялостна самотност – надалеч от околните си, които нямат достъп до лечебните заведения.

Спешните ограничения не разрешават събиранията на групи от хора, каквито са траурните церемонии. Затова погребенията също са самотни. Много от тях се правят единствено в наличието на духовник и чиновник от погребална организация.
Снимка: Reuters
Некролозите в „ Л`еко ди Бергамо” разказват в резюме живота на всевъзможни хора – най-често възрастни мъже и дами на 70-80 година Отвъд това, обаче, нормално стои една и съща покруса - от единия край е нечий татко, майка, баба или дядо, които чакат да бъдат заровени. От другия са децата и внуците, които чакат да си вземат последно довиждане. Помежду им е бездната на закъснелите ограничения против болестта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР