Десетки метеоролози от цялата страна се събраха на протест пред

...
Десетки метеоролози от цялата страна се събраха на протест пред
Коментари Харесай

Синоптици на протест пред БАН и Борисов

Десетки метеоролози от цялата страна се събраха на митинг пред Българска академия на науките, оповестява организация „ Фокус”.

Протестиращите упорстват Институтът по метеорология и хидролгия да бъде изваден от Българската академия на науките и държавното управление да вземе своето изрично решение за бъдещето му.

Те носят трансперанти и плакати, на които написа: „ Дайте ни развод”, „ Искаме излизане от БАН”, „ Кой ще поеме отговорност”, „ Българска академия на науките, бракоразвод ни дай и повече не ни мъчи и въздух ни остави”, „ Пет месеца договаряния с Българска академия на науките - отново сме тук”.

Следващата спирка на протестното шествие е постройката на Министерски съвет, където се организира държавно съвещание.

В региона е засилено полицейското наличие. До момента придвижването в региона към Българска академия на науките и по бул. „ Цар Освободител” се реализира обикновено.

Решение за Национален институт по метеорология и хидрология към момента няма, макар че в средата на месеца министър председателят подреди до 22 август казусът да бъде позволен. Синоптиците провеждат няколко митинга и заплашват да спрат да изготвят прогнозата за времето.

Преди седмица, министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че в случай че МОН и Българска академия на науките не намерят решение, с което да удовлетворят настояванията на института, като му дадат по-голяма автономия и обезпечат финансовата му самостоятелност, държавното управление ще уточни такова.

Борисов изиска решение за Национален институт по метеорология и хидрология

Синоптици стачкуват, желаят да минат под шапката на МОН

Българска академия на науките отвърна, Вълчев предизвести за Национален институт по метеорология и хидрология

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР