Десетки китайски компании са прибавени от САЩ в нов черен

...
Десетки китайски компании са прибавени от САЩ в нов черен
Коментари Харесай

САЩ нанася нов мощен удар по бизнеса в Китай

Десетки китайски компании са прибавени от Съединени американски щати в нов черен лист, в това число и най-големия производител на микрочипове в страната SMIC, съобщи в изявление за Fox Business News министърът на търговията Уилбър Рос, потвърждавайки информация от по-рано денем на организация Ройтерс.

Министерството на търговията също по този начин ще добави в черния си лист и 11 филиала на китайския софтуерен колос SMIC, добави Рос, като задачата е да се предотврати тяхно достъп до по-модерни американски технологии.

Самият " черен лист " на Съединени американски щати ще бъде допълнен с нови към 80 китайски компании.

Уилбър Рос изясни този ход на отиващата си американска администрация с хипотетичните връзки, които тези организации имат с комунистическата партия на Китай.

" Те (Китай) ще натискат допустимо най-силно и до момента в който не се срещнат с задоволително решителна опозиция от наша страна, те няма да спрат ", уточни той.

Водещият производител на микропроцесори SMIC неведнъж съобщи, че няма връзки с китайската войска.

През предишния месец пък Министерството на защитата на Съединени американски щати на процедура забрани на американците да купуват акции на китайския производител на чипове от края на идната година.

По-рано в петък Ройтерс цитира свои източници, съгласно които Съединените щати ще прибавят десетки китайски компании, в това число водещия производител на чипове в страната SMIC, към черния си лист. По този метод президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще втвърди държанието си по отношение на Китай единствено седмици преди да напусне поста си.

Това значи, че китайските компании ще би трябвало да има специфичен лиценз от Министерството на търговията, преди даден американски снабдител да може да им изпрати съответните контрактувани артикули.

Компаниите, които към този момент са в черния лист на Съединени американски щати, включват телекомуникационния колос Huawei и производителят на камери за наблюдаване Hikvision.

Китайското външно министерство прикани Съединени американски щати да прекратят по този начин нареченото " безпричинно " репресиране на китайските компании.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР