Десетки камиони с хуманитарна помощ пристигнаха във Венецуела. Това е

...
Десетки камиони с хуманитарна помощ пристигнаха във Венецуела. Това е
Коментари Харесай

Венецуела получи първа пратка хуманитарна помощ

Десетки камиони с филантропична помощ дойдоха във Венецуела. Това е единствено първата доставка на Червения кръст, като се чака през идващите дни Каракас да получи още пакети с храна, медикаменти и други артикули от първа нужда. Макар и настойчиво да отхвърляше страната му да е в рецесия, президентът Николас Мадуро си приписа заслугите за пристигналата помощ. Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо също уточни себе си като виновен за филантропичната пратка, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Дълги опашки се извиха пред пунктовете на Червения кръст. Хиляди венецуелци с наслада приветстваха идването на камионите с филантропична помощ.

Серхио Гуера, таксиметров водач: Радвам се, че най-сетне имаме филантропична помощ. Сега ще можем да пречистваме водата и да се предпазваме от заболявания.
Пратката включва 14 генератора, 5000 литра дестилирана вода, хирургически принадлежности, с които могат да бъдат операрирани 30 000 пациенти. Червеният кръст оповестява, че ще спомага първо на лечебните заведения, които са останали без съвсем никакво съоръжение и медикаменти.

По данни на Организация на обединените нации, 1/4 от популацията на Венецуела незабавно се нуждае от помощ. Животът на 300 хиляди е заплашен, поради липса на лекарства. Близо 2 млн. страдат от недохранване.

На идването на пратките се гледа като на безмълвно самопризнание от страна на Николас Мадуро, че в страната фактически има филантропична рецесия. Досега той настойчиво отхвърляше и многогратно блокира опитите да бъдат направени доставки. Днес, обаче, си приписа заслугата.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Червеният кръст достави през днешния ден първата пратка помощи за Венецуела. И дружно с държавното управление, което управлявам, тя беше получена по легален и проведен ред, в сходство с интернационалните протоколи.
А водачът на опозицията Хуан Гуайдо употребява една дума - победа.

Хуан Гуайдо, водач на опозицията: Помощта пристигна, тъй като ние настоявахме. Тя пристигна, тъй като армията ясно сподели, че има вътрешно неодобрение. Влезе, тъй като има голям напън - 91% от популацията отхвърля Николас Мадуро.
Доставките на филантропична помощ се трансфораха в знак на битката за власт във Венецуела и в съществена тематика в акцията на опозицията за премахване на настоящия президент.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР