Десетки камиони и автобуси на превозвачи се събраха тази сутрин

...
Десетки камиони и автобуси на превозвачи се събраха тази сутрин
Коментари Харесай

Превозвачи протестират в София и Пловдив

Десетки камиони и рейсове на превозвачи се събраха тази заран на „ Цариградско шосе” в София на митинг, оповестяват от.

В Пловдив от рано сутринта бяха блокирани всички входове на града. От сектора настояват, че държавното управление не желае да договаря с тях. Превозвачите чакат да получат отговори на главните си претенции - понижаване на акциза на горивата с 50%, както и отсрочване на плануваното разширение на тол системата .

Минути след 08:00 часа на „ Цариградско шосе” в София се подреди колона от камиони и рейсове . Очаква се малко по-късно да тръгнат към Министерския съвет . Ще има блокади от бул. „ Мария Луиза” до бул. „ Г.С.Раковски”.

Автобусите и камиони, които няма да могат да влязат в центъра, ще създадат протестно шествие от „ Цариградско шосе” до „ Ботевградско”.

Напрежението продължава да пораства. Г-н Събев и господин Караджов наливат масло в огъня. След вчерашните им изявления има самоорганизиране на митинги в доста градове, където такива не бяха оповестени. Вълната е тръгнала, митингът ще е огромен днес”, съобщи Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според нея с намаляването на акциза на горивата и премахването на биодобавката, горивата ще поевтинеят с сред 40 и 50 стотинки.

Относно тол системата Милтенова сподели, че промени в средата на годината, ще доведат доста компании до банкрути.

Всичките шест входа на Пловдив са блокирани от тежкотоварни камиони. На Асеновградско шосе се пропущат коли през най-лявата лента. Така се е образувала дълга колона. Очаква се в митинга в града да се включат 300 камиона.

Продължаваме да желаеме оставката на трима министри. Видяхте какво се случи при опита за разговори”, съобщи Илия Костурски, член на УС на Съюза на интернационалните превозвачи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР