Десетки жители на в кв. Витоша излязоха днес на обяд

...
Десетки жители на в кв. Витоша излязоха днес на обяд
Коментари Харесай

Десетки жители на кв.Витоша излязоха на протест срещу лошите условия на живот

Десетки поданици на в кв. " Витоша " излязоха през днешния ден на обяд на митинг против неприятните условия на живот в квартала и построяването на 17-етажна постройка. Те пресичат Симеоновско шосе и стопират за малко придвижването.

Ето какво споделиха някои от протестиращите:

-жена: Това, което бих желала да се промени,е да има по-голяма съобразеност на размера пътищата, които следва да бъдат построени,с големия поток от хора, които минават всекидневно по тях, да има необятни тротоари, добра инфраструктура за деца, пътищата да се почистват по-редовно и по-голям ангажимент на строителите с инфраструктурата,която заобикаля постройката. Аз съм майка, имам един наследник, пребивавам на ул " Слав Караславов ". Около нашата постройка има 4 градежа, които изникнаха в период от няколко месеца. Апелират за по-голяма ангажираност на институциите с интервалите, в които се стартират нвои градежи. Да не се случва всичко, да не е по едно и също време и да има надзор. Апелирам към хората, които търсят жилища, да не закупуват жилища в региона на кв. " Витоша ". Ще сгрешите!

-жена: Не имам вяра на обещанията, тъй като отивам на всяка една среща с кмета, която се провежда за нас, само че постоянно се получава едно и също нещо. Казва ни се, да,ние знаем за вашия проблем, само че пари няма.

За да поддържа хората бе и омбудсманът Мая Манолова с постер на който написа детски площадки, учебни тротоари и зелени площи:
Мая Манолова, омбудсман: Подписвам се под всяко едно от настояванията. Хората са безусловно прави да желаят естествен живот за себе си и своите деца.С моите специалисти установихме някои несъответствия по отношение на устройствената процедура по издаването на съответните разрешителни за въпросната постройка, против която стачкуват. Наистина е безсрамие да се строи безсистемно. Предвидена е да е 9-етажна, а ще се строи 17. Това са още хора, коли, липса на тротоари, инфраструктура. Трябва да се каже стоп. Имаше поети задължения от Столичния Община и основния проектант и би трябвало да бъдат изпълнени от депутатите.
Мая Манолова съобщи още, че са изпратили рекомендации на Столична община и основния проектант, само че най-сериозната рекомендация е, когато хората излязат на улицата да си пазят правата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР