Десетки жители на Перник излязоха днес на протест срещу безводието

...
Десетки жители на Перник излязоха днес на протест срещу безводието
Коментари Харесай

Перничани излязоха на протест срещу безводието, държавата ускорява пречистването

Десетки поданици на Перник излязоха през днешния ден на митинг против безводието в града и настояха отговорните за източването на язовир " Студена ", който е главен водоизточник за града, да бъдат осъдени. Те носеха алегорично жълти жилетки по сходство ва протестиращите във Франция.

Участници в митинга, проведен от инициативния комитет " Спаси Перник " обявиха, че настояванията им не са политически, а филантропични, се вижда от видеоклипове, популяризирани в обществени мрежи.

В града през днешния ден дойдоха министърът на стопанската система Емил Караниколов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков, които участваха в съвещание на спешния щаб. За среща с кмета и жители в Перник пристигна и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Перничани, това което желая е ПЪЛНА замяна на водопровода на град Перник. Трябва да сменим един път вечно тези прогнили тръби, от които пием вода (малкото, която не изтича по улиците). Ще употребявам водната рецесия, с цел да свършим това МНОГО ВАЖНО И ГОЛЯМО нещо за Перник ", написа в профила си във " Facebook " кметът Станислав Владимиров (БСП). Той прикани съггражданите си да стискат палци и увери, че към този момент договарянията с държавното управление вървят добре и среща схващане от премиера за този мегапроект. " Горе главата!Трудно е за всички ни! Нека рецесията ни направи още по-задружни и излезем от нея по-силни от всеки път ", прикани кметът.

От на следващия ден стартират действителните действия по създаване на нов утаител на пречиствателната станция за питейни води на Перник, заяви зам.-министър Нанков, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му това ще докара до по-добро качество на подаваната към Перник вода и ще подсигурява потреблението на водата и от мъртвия размер на язовир " Студена ".

Мярката се постанова и тъй като поради преваляванията в язовира влиза по-мътна вода, уточни министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той посочи, че към този момент са почистени няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към " Студена ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР