Десетки жители на Нова Загора протестираха днес срещу инсталация за

...
Десетки жители на Нова Загора протестираха днес срещу инсталация за
Коментари Харесай

В Нова Загора протестират срещу инсталация за биогаз

Десетки поданици на Нова Загора стачкуваха през днешния ден против апаратура за биогаз на компания "Градус ", която редовно изпуска неприятни миризми в града. Това заяви Кремена Петрова от инициативния комитет "Нова Загора желае да диша ", уредници на събитието.

За 10 минути е бил затворен пътят от Нова Загора към Автомагистрала "Тракия ".

"Почти всеки ден от четири години в града се усеща неприятна миризма, описа Петрова. По думите й, Министерството на здравеопазването е показало мнение, съгласно което тези миризми оказват отрицателно въздействие върху здравето на хората.

Протестиращите желаят инсталацията за биогаз да бъде затворена до премахване на аргументите за замърсяването. Настояват да бъде подложен пункт за премерване на чистотата на въздуха, като всеки да може да вижда данните в действително време.
Новозагорци са били подкрепени от поданици на селата Труд и Куртово Конаре, които имат сходни проблеми. Засегнатите хора са се обединили към настояването за незабавни ограничения от страна на институциите, касаещи ефикасен надзор, осъществяване на наложителни оценки за влияние върху околната среда на такива обекти и правене на разпоредба, която да контролира хигиенични отстояния от обитаеми места.

Това е втори сходен митинг, като първият е бил на 19 септември, 2017 година. Хората упорстват и за среща с премиера Бойко Борисов, като обявиха желание за следващи митинги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР