Десетки хора в столицата отбелязват първия по рода си български

...
Десетки хора в столицата отбелязват първия по рода си български
Коментари Харесай

Контрашествие на гей-парада: Полът е даденост, а не избор

Десетки хора в столицата означават първия по рода си български народен "Поход на фамилията " пред постройката на Народното събрание в София. Събитието е съпроводено с българска музика, сини и розови балони, както и с розови и сини тениски за девойките и момчетата. Участниците издигнаха плакати с надписи "Полът е биологична даденост, а не избор " "

Освен в София, "поход " има и в Пловдив, Бургас, Варна и Русе.

Участниците в "похода " целят да покажат по-важните съгласно тях въпроси, свързани с брака, фамилията, децата и християнските полезности. "Походът " е контрашествие на гей-парада София прайд, написа news.bg.

"Походът " минава по бул. "Цар Освободител ", Министерския съвет, бул. "Княгиня Мария Луиза " и бул. "Витоша ". Шествието приключва пред парковото пространство на НДК, където десетки балони, с надпис "ЗА фамилията от мъж и жена " би трябвало да полетят.

Николай Колев, един от уредниците на събитието разяснява за news.bg, че мотивът за днешното събиране е опасността за обичайното семейство. То е в заплаха по доста аргументи, посочи Колев. Той предизвести, че в случай че не се избави, фамилията ще изчезне и ще бъде изгубено.

Колев изясни още, че този поход е юридически и в други страни през годините. Той посочи, че Декларацията, която са подготвили да показват в Народното събрание има няколко доста ясни претенции.

"На първо място би трябвало да се извършват уговорките от Конституцията на Република България и да се основат действителни условия децата да бъдат предпазени ", разясни Колев и добави, че от организацията имат вяра, че те са хората, които показват публичното мнение.

На въпрос на news.bg чака ли се и следващата година да има сходно шествие преди откриването на следващия "София Прайд ", той съобщи, че ще се наложи, тъй като би трябвало да се чуят и двете отзиви, какво е разрешено и какво е потребно в обществото. Колев прикани българското общество да бъде по-отговорно и да знае това, което през всичките тези епохи ни е запазило.

Част от присъстващите хора на шествието обявиха за медията ни, че се надяват на всички места да се пусне химна на България и да си напомним обстоятелството, че ние сме синове и дъщери на народ, който е минал през доста компликации и обрати през вековете, само че е запазил своите корени, език и добродетели, учредени на християнската религия, просвета и полезности.

Антон Петев, участник в шествието разяснява, че има доста нападателна западна идеология, която е в прорез с одобрените правила и полезности в страната. Той посочи, че се е съгласил да взе участие в "похода ", тъй като желае да отбрани полезностите на страната.

На въпрос по какъв начин ще възпита своето семейство, когато има такова, той изрично посочи, че ще възпита детето си на нещата такива, каквито са.

На шествието се издигнаха редица плакати и лозунги. Някои от тях гласяха: "Всяко дете се нуждае от майка и татко ", "Полът е биологична даденост, а не избор ", "Добрите политици слушат народа си ", "Не на джендър идеологията ", "Да пазим децата - бъдещето на България ", "Здраво семейство = крепко общество " и други.

Основните цели на уредниците на "похода " са:

Застъпване за одобряване на фамилията, учредено на брачния съюз сред един мъж и една жена, като съществена градивна единица на всяко общество и най-хубавата среда за развъждането и развиването на децата.

Прокламиране, че фамилията е най-ценната инвестиция. Да насърчим фамилните двойки да отделят повече време един за различен и за децата, като се означи неповторимия принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развиване.

Противопоставяне на опитите за посягане върху българските деца,чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или отвън просветителната система, като посочим следствията от тях в други страни.

Застъпване за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за развъждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, според избора и убежденията им, като това им право да бъде обезпечено във всички просветителни стратегии.

Настояване ръководещите да отстояват и пазят брака сред мъж и жена, свободата и правото на България сама да дефинира политиката си в областта на брака и фамилията, родителските права, образованието и опазването на здравето.

Призив към ръководещите на всички равнища на ръководство да одобряват политики и вкарат ограничения за подсилване и поощряване на брака и фамилията, които да допринесат за излизане от демографската рецесия.

Противопоставяне на опитите за редефиниране на брака и семействоточрез редефиниране на термина съпруг/а в целия Европейски Съюз от Съда на Европейски Съюз, с решението по делото Коман и други против Румъния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР