Десетки хора станаха жертви на невижданите горещини в Западна Канада.

...
Десетки хора станаха жертви на невижданите горещини в Западна Канада.
Коментари Харесай

Убийствена жега: 130 души починаха във Ванкувър

Десетки хора станаха жертви на невижданите горещини в Западна Канада. През последните 4 дни в Британска Колумбия са умряли над 230 души - с към 100 повече от нормалното за подобен интервал. Рекордните за Канада жеги обгърнаха общо 3 провинции и 2 арктически територии.

Жегата в Британска Колумбия е мъчителна за хора и за животни, и всички търсят способи да се оправят с нея.

Тук летата са по-хладни и доста домове нямат климатици. Затова запасите от вентилатори и климатици в магазините привършват, а някои хора отиват на хотел.

Учебните заведения са затворени и имунизирането против коронавирус е спряло. В Едмънтън обществени служащи раздаваха плодове и вода на бездомници.

Много хора ще попаднат в болница и ще се усещат зле, тъй като някои не знаят по какъв начин да се грижат за себе си, сподели Върна Фишър, обществена работничка.

В селцето Литън регистрираха три дни поред 49.6 градуса по Целзий - безспорен температурен връх за Канада, известна със суровия си климат.

В тази обстановка във Ванкувър са умряли ненадейно 130 души - основно възрастни и хора с хронични заболявания.

Фермерите в провинция Албърта се тревожат за добитъка и посевите.

В дълготраен проект това значи, че добивът няма да доближи междинната стойност. В доста региони ще бъде надалеч под нея, споделя Лин Джейкъбсън, Федерация на земеделците.

Историческата гореща вълна ще продължи през по-голямата част от седмицата, заяви Националната метеорологична работа на Канада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР