Десетки хора се включиха в първия протест в Хонконг, разрешен

...
Десетки хора се включиха в първия протест в Хонконг, разрешен
Коментари Харесай

Протест в Хонконг за пръв път от години! Полицията сложи номер на всеки демонстрант

Десетки хора се включиха в първия митинг в Хонконг, позволен след анулацията на Коронавирус рестриктивните мерки в страната. Митингът се организира при невиждано строги правила, в това число носене на значка с номер на врата. Правилата, избрани от полицията, която се базира на съображения за сигурност, бяха въведени в миг, когато финансовият център се пробва да насърчи връщането си към естествения живот след години на антивирусен надзор и политически разтърсвания, показва АП
Прочетете още
По време на пандемията митингите бяха необичайност заради рестриктивните мерки, свързани с коронавирус. Освен това доста деятели бяха заглушени или хвърлени в пандиза, откакто Пекин наложи закон за националната сигурност след всеобщите митинги през 2019 година. Критиците настояват, че свободата на събиране в града, която беше обещана на Хонконг при връщането му на Китай от Англия през 1997 година, е била подкопана.



Днешният митинг против препоръчана рекултивация и създаване на уреди за преправка на отпадък беше първото позволено от полицията мероприятие от този тип, откакто градът отстрани условията за носене на маски и съблюдаване на обществено разграничаване.

Но уредниците трябваше да се съобразят с условията на полицията, като да вземем за пример да вземат ограничения, с цел да подсигуряват, че броят на участниците няма да надвиши предстоящите 100 души, и да изискат доказателство за " рационална причина " от протестиращите, които са носили маски по време на събитието.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР