Десетки хора се събраха в неделния ден пред сградата на

...
Десетки хора се събраха в неделния ден пред сградата на
Коментари Харесай

Десетки протестираха срещу превръщането на 30-годишния скелет в детска болница

Десетки хора се събраха в неделния ден пред постройката на Министерския съвет в митинг против градежа на Националната детска болница върху остарелия скелет на така наречен " Педиатрия " в двора на Александровска болница, заяви bTV.

Подновяването на стоежа беше обещано с решение на Министерския съвет в края на април, а на 7 май стана с национално значение. Беше подписан контракт от страна на здравния министър. След това последва и подписка от страна на хиляди родители, специалисти, лекари, архитекти.

Идеята за градеж на Национална детска болница е най-малко от 30 години, само че до в този момент не е осъществена. Първоначално желание да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че по-късно тя беше дадена и мина към структурите на Софийския университет за подкрепяне на Медицинския факултет и база за образование на студентите. Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница. Министър Ананиев уверяваше тогава и че шеф на Националната кардиологична болница няма да бъде шефът на болница " Лозенец " Любомир Спасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР