Десетки хиляди зрители ще наблюдават откриващото събитие за Пловдив -

...
Десетки хиляди зрители ще наблюдават откриващото събитие за Пловдив -
Коментари Харесай

До 80 000 зрители се очакват на Откриващото събитие в Пловдив на 12 януари

Десетки хиляди фенове ще следят откриващото събитие за Пловдив - Европейска столицата на културата, предава кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Артистичният шеф на фондация " Пловдив 2019 " Светлана Куюмджиева и шефът на немската компания-организатор " Фаза 7 " Свен Сьорен Байер показаха пред медиите сюжета на откриващото събитие на Европейската столица на културата на 12 януари 2019 година. Очаква се то да събере сред 50 и 80 000 фенове, които ще имат видимост от 360 градуса, доколкото изявите ще се извършват на кула, издигната на бул. " Цар Борис Трети Обединител ". Кулата ще има 6 равнища, на пет от тях ще има изяви, височината и е 25 м. Ще бъде осветена от 3350 осветителни тела, а в градежа и ще вземат участие над 200 души. Шоуто стартира в 19 часа, само че уредниците приканват хората да идват по-отрано, защото достъпът ще бъде само пешеходен.

Първи на сцената ще излезе Теодосий Спасов, който ще извърши национална музика и авторска комбинация, основана особено за събитието. В нея ще се включат повече от 200 кукери от Пловдив и района, както и 22 възпитаници от Националното учебно заведение за театрални фрагменти, също и 150 възпитаници от Спортното учебно заведение. Следва осъществяване на отбор " Тракия " с нова хореография на Лидия Клемент, подкрепени от видео и светлини. Следва осъществяване на комбинация от над 200 хористи, творба на театралния композитор Христо Намлиев. В рамките на шоуто следват университетският хор при АМТИИ, хор " Гаудеамус ", хор " Иван Спасов ", хор " Детска китка ", Хорът на пловдивските момчета и на Държавна опера-Пловдив. В техните осъществявания ще се включат и 20 гайдари. След хоровите осъществявания, на кулата се качват арфисти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, които ще свирят на лазерни арфи. На двете странични подиуми до тях ще излязат танцьори, а малко по-късно в танците са поканени да се включат и феновете.

Финал на едночасовото шоу ще бъде осъществяването на Валя Балканска и на гайдаря Петър Янев. По-нататък купонът продължава в по-свободен жанр с немския диджей Шилер.

Откриващото събитие на 12 януари е кулминационната точка в откриващия уикенд, който стартира на 11 януари и продължава до 13-ти, когато е очакван празник за деца. Шоуто към този момент се репетира в СКЛАД в Тютюневия град. Много цвят ще има в шоуто, а уредниците поканиха феновете да идват с ярки шапки

Засега не е ясна прогнозата за времето, авариен вид няма, уредниците изрекоха вярата, че феновете ще устоят. Всички откриващи събития в градовете, които до момента са били Европейска столица на културата, се вършат навън и нормално притеглят най- доста хора за цялата година, споделиха още те. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР