Десетки хиляди пътници се очаква да пристигнат днес в Тайланд,

...
Десетки хиляди пътници се очаква да пристигнат днес в Тайланд,
Коментари Харесай

След 18 месеца ограничения: Тайланд отваря границите си за някои туристи

Десетки хиляди пасажери се чака да дойдат през днешния ден в Тайланд, откакто страната отвори границите си за някои туристи след 18 месеца ограничавания.



Ваксинирани гости от над 60 „ нискорискови “ страни имат право да влизат в страната като избегнат карантината в хотели. Сред летищата, които посрещат туристи, са и тези в Банкок и Пукет.





Предвижда се броят на туристите да скочи до 15 милиона през идната година, което ще донесе на Тайланд доходи от над 30 милиарда $.



Въпреки това, огромна част от страната продължава да е изправена пред ограничавания като единствено към 42% от популацията е изцяло имунизирано. Тайланд към момента записва съвсем по 10 000 новозаразени дневно.

„ Сякаш виждаме доста слаба светлина в края на тунела – не можем да работим от две години “ - споделя екскурзоводът Чаягорн Боняпак пред Би Би Си.

Той и неговите сътрудници екскурзоводи към момента не са се свързали с клиенти и туристически компании и може да отнеме месец, до момента в който обиколките се възстановят и стартират още веднъж.

„ Не знаем дали [правителството] в действителност може да отвори страната безпрепятствено, само че се надявам, че ще съумеят да го създадат. Много бихме желали да се върнем на работа още веднъж “, сподели екскурзоводът.



Пандемията от ковид удари съществено стопанската система на Тайланд, който преди този момент привличаше над 40 милиона туристи годишно. Миналата година идващите туристи са намалели с над 80%.







Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР