Десетки хиляди хора се събраха днес на демонстрация в Хонконг

...
Десетки хиляди хора се събраха днес на демонстрация в Хонконг
Коментари Харесай

Десетки хиляди хора излязоха на проправителствена демонстрация в Хонконг

Десетки хиляди хора се събраха през днешния ден на проява в Хонконг в поддръжка на полицията и на прокитайското държавно управление, съобщи Франс прес.

Хонконг от 9 юни е сцена на огромни мирни демонстрации, само че паралелно с това и на конфликти сред стачкуващи и полицията.

Протестното придвижване стартира като израз на неодобрение от законопроект на хонконгското държавно управление, предусещащ екстрадиция на хора в континентален Китай, а по-късно се разшири, като стачкуващите започнаха да показват изцяло неодобрение от ударите, които Пекин нанася на свободите в някогашната английската колония.

На днешната проява, в която взеха присъединяване най-вече възрастни хора, имаше китайски флагове и плакати в поддръжка на полицията.

Според полицията в демонстрацията са се присъединили 103 000 души, а съгласно уредниците на проявата участниците са били 316 000.

Демонстранти и правозащитници упрекват полицията, че ползва прекомерно доста мощ по отношение на стачкуващите. Полицията отхвърля обвиняванията и твърди, че дейностите й са съответни на тези на стачкуващите.

Актьорът от Хонконг Симон Ям бе намушкан през днешния ден в корема, до момента в който участваше в събитие на сцена в Южен Китай. Мъж се ускори към сцената и прободе артиста в корема и го поряза по дясната ръка.
Симон Ям бе откаран в болница, като животът му не е в заплаха, разгласи полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР