Десетки хиляди демонстранти поискаха в Мадрид оставката на испанския премиер

...
Десетки хиляди демонстранти поискаха в Мадрид оставката на испанския премиер
Коментари Харесай

Десетки хиляди поискаха на протест в Мадрид оставката на испанския премиер

Десетки хиляди стачкуващи желаеха в Мадрид оставката на испанския министър председател Педро Санчес. Демонстрацията против политиките на лявото държавно управление се състоя в атмосфера на възходящо политическо напрежение поради идните локални и парламентарни избори през годината, съобщи БНР.

Демонстрацията на площад „ Сибелес “ в центъра на Мадрид мина под надпис „ За Испания, демокрацията и конституцията “.

Протестиращите скандираха „ Оставка на държавното управление “ „ Санчес изменник! “ и „ Долу сепаратистите! “. Силно се разминаваха държавните данни и тези на уредниците за броя на участниците - от 31 000 до половин милион души.

Сред стачкуващите имаше последователи на консервативната Народна партия – съществена опозиционна мощ, на либералите от Сиудаданос („ Гражданите “) и на десните от популистката партия „ Вокс “, чийто началник Сантяго Абаскал участва персонално за разлика от водача на консерваторите Алберто Нуньес Фейхо.

Протестиращите подлагаха на критика влезлите в действие законови текстове за по-леки присъди на каталунските сепаратисти и упрекнаха държавното управление на Санчес, че се е сложило според от гласовете на каталунските сепаратистки сили в Народното събрание.

Тук съм, с цел да желая от Санчес най-накрая да подаде оставка, тъй като води страната към съсипия, сподели стачкуващ.

Неотдавнашният спор за подмяна на съдиите във конституционния съд също беше жигосан като „ подкопаване “ на държавните институции.

В Испания следва напрегната изборна година. За 28 май са планувани локални избори, а в края на годината ще бъде определен нов парламент. Според последните допитвания, нито Испанската социалистическа работническа партия на Санчес, нито Народната партия могат да разчитат на цялостно парламентарно болшинство.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР