Десетки хиляди чували и ръкавици отпътуваха от София към доброволците

...
Десетки хиляди чували и ръкавици отпътуваха от София към доброволците
Коментари Харесай

„Зеленко и приятели в подкрепа на природата“: Деца могат да изпращат рисунки до 16 септември

Десетки хиляди чували и ръкавици отпътуваха от София към доброволците от цялата страна, които ще се включат в акцията „ Да почистим България дружно “ на 16 септември. Талисманът на самодейността Зеленко персонално наблюдава процеса по изпращане на материалите, които ще спомогнат да създадем България по-чиста.

Министерството на околната среда и водите, които са основен и дълготраен сътрудник на самодейност, за поредна година поддържат „ Да почистим България дружно “, като обезпечават 35 хиляди чифта ръкавици и 40 хиляди чувала.

Талисманът на самодейността Зеленко персонално наблюдава процеса по изпращане на материалите

Подкрепата при подготовката на националната акция се обезпечава от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда с даване на чували и ръкавици, които ще се раздават посредством изнесените структури на Министерство на околната среда и водите – Регионалните инспекции по околна среда и водите. Достъпът до районните депа ще е свободен за всички транспортни средства, които се включват в самодейността на 16 септември.

През целия рибарски сезон, с изключение на риба, те ще вадят от морето и отпадъци

Частни компании също поддържат самодейността посредством безвъзмездната си активност, съдействайки нужните материали да бъдат доставени и разпределени в разнообразни общини. Тази година в България записаните все още терени за разчистване в цялата страна са над 600, а детайлности за локациите може да видите на уеб страницата dobriatprimer.btv.bg

По мотив единадесетото издание на най-мащабната доброволческа самодейност у нас - „ Да почистим България дружно “, bTV Media Group провежда игра за дребните български гении. Всяко дете на възраст до 13 години, което демонстрира интерес към рисуването и обича природата може да взе участие като посредством своя родител/настойник качи рисунка на тематика „ Зеленко и другари в поддръжка на природата “ във Фейсбук страницата „ Добрият образец “. Петима от художниците ще завоюват награди със признака на акцията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР