Десетки граждани се събраха на протест срещу решението на Окръжен

...
Десетки граждани се събраха на протест срещу решението на Окръжен
Коментари Харесай

Родители на блъснатото в Анево дете: Искаме справедливост и най-строга мярка за шофьора

Десетки жители се събраха на митинг против решението на Окръжен съд-Пловдив да остави под домакински арест Данчо Денчев, който аргументи съдбовната злополуката в село Анево. Родители, близки и съседи на почерненото семейство, което загуби 2-годишното си дете след трагичния случай, са тази заран пред Съдебната палата в Пловдив, с цел да изискат правдивост.

„ Искаме мярката да бъде изменена и той да бъде арестуван, тъй като е предизвикал гибел на пътя. Искаме правдивост. Казват, че е карал с 30-40км, само че съгласно нас това не е правилно, защото нашето дете е изхвърчало на 10-12 метра. Трябва да има правдивост и да се стегнат малко водачите. Трябва да има законодателни промени, да има повече пешеходни пътеки “, разяснява майката на детето Ивелина Станева. Според нея пътят е задоволително необятен, с цел да има видимост, а спирачен път не е открит.

Родители обявиха, че желаят Денчев да получи оптималната присъда. Те показаха опасения, че в случай че мъжът не бъде арестуван под стража има заплаха да се укрия, защото живее в Чехия.

„ Искам той да бъде в пандиза, желаеме обективен митинг “, съобщи и лелята на Цвети.

Към момента остава тежко и положението на блъсната 53-годишна жена, която е баба е детето и е пресичала дружно с него.

Припомняме, че на 15 април беше взета мярка за неотклонение „ подписка “ по отношение на Данчо Денчев. Той беше притеглен като обвинен за това, че на 13 април в Анево, при ръководство на автомобила си, нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на 2-годишно момиче и телесни повреди на 53-годишната баба на детето.

Катастрофата е настъпила при секване на улицата от дамата, която държала детето в ръцете си. То е умряло на местопроизшествието, а потърпевшата пешеходка е била откарана в болничното заведение с тежки пострадвания.

Тестът за опиати на Данчо Денчев след случая реагира позитивно на марихуана.

Преди три дни Окръжна прокуратура – Пловдив внесе митинг в Апелативен съд–Пловдив против определението на съда за взимане на мярката за неотклонение „ подписка “ по отношение на 72-годишния лидер. По-късно през днешния ден тя ще бъде прегледана в пловдивския Апелативен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР