Десетки граждани излязоха в сряда сутринта на протест срещу антикорупционната

...
Десетки граждани излязоха в сряда сутринта на протест срещу антикорупционната
Коментари Харесай

Запор на жилищния комплекс на Божков доведе до протест срещу КПКОНПИ

Десетки жители излязоха в сряда сутринта на митинг против антикорупционната комисия (КПКОНПИ), която съумя да наложи запор върху строящия се нов жилищен комплекс " Нове хоумс " в столичния регион " Красно село ".

Действията на комисията са засегнали ползите на голям брой хора, които са сключили предварителни контракти за покупка на парцел на " зелено ". КПКОНПИ обаче твърди, че към този момент никой не е показал документи, които да потвърждават това.

Комисията споделя, че настояването за запор на парцелите е почетено напълно от съда. Възбраната е наложена на цялата благосъстоятелност на сдружението " Нове Хоумс " АД, която включва парцела дружно с изграждащи се върху него 14 многофамилни жилищни здания. Комплексът се строи на бул. " Цар Борис III " 126, тъкмо до метростанцията на пазара " Красно село ".

Обезпечителните ограничения са наложени на 1 октомври предходната година.

КПКОНПИ осведоми, че на 21 февруари е получено несъгласие от изпълнителния шеф на сдружението. В него се твърди, че с наложените обезпечителни ограничения са засегнали имуществените ползи на акционерното сдружение и на над 250 други лица, които са сключили предварителни контракти за покупка на парцел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР