Десетки гости, майки с деца и жители на район „Източен“

...
Десетки гости, майки с деца и жители на район „Източен“
Коментари Харесай

Тържествено запалиха светлините на коледното дърво в парк „Каменица“

Десетки посетители, майки с деца и поданици на регион „ Източен “ се включиха в традицията по тържественото запалване на светлините на Коледното дърво в парк „ Каменица “.

Изящното богато украсено дърво, което тази година е 10 м., блестна в целия си искра тъкмо в 18.00 ч., откакто всички дружно отброиха последните секунди до кулминационната точка, съпроводена от обилни фойерверки.

Различното тази година е, че тържеството за първи път се организира в обновената част на парк “Каменица “.

Кметът на регион „ Източен “ Иван Стоянов пожела на всички здраве и оптимизъм и показа, че това е най-важният ден в годината за него- да види толкоз усмихнати хора, другари и деца, събрани дружно с вяра за по-добра 2022 година. Той благодари на целия си екип от районната администрация за работата в интерес на жителитена на региона.

След посрещнатото с аплодисменти одобрение стартира празничната стратегия.

Новоизградената съвременна сцена бе огряна от детски песни и дребни коледари, напълно в духа на настъпващите Коледни и Новогодипни празници.

За празничното въодушевление се погрижиха децата от Арт група „ Славена “ с художествени ръководители Мирослав Караделев и Елена Сарафова. Те извършиха едни от най-хубавите коледни песни „ Коледно звънче “, “Благослов “ и „ Отново е Коледа “. Истински интерес провокираха и дребните коледари от ДГ „ Наталия “с шеф Елена Василева, облечени в български национални носии, ямурлуци, калпаци и достоверни геги, които поздравиха участниците и гостите с осъществяването на един от обичайните български традиции – Коледуване.

По самодейност на кмета Иван Стоянов, децата участници в програмата получиха дарове – книжки.

Събитието беше излъчено онлайн във фейсбук страницата на районния кмет Иван Стоянов, а запис беше изработен с дрон.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР