Десетки доброволци се включиха в акцията за подпомагане на възстановителните

...
Десетки доброволци се включиха в акцията за подпомагане на възстановителните
Коментари Харесай

Доброволци и институции помагат в село Лъвино след разрушителния смерч

Десетки доброволци се включиха в акцията за подкрепяне на възстановителните работи в исперихското село Лъвино, което. Бурята остави след себе си провалите в над 150 къщи, отнесе покривити и прични други повреди на сградния фонд на селото, оповестява Българска национална телевизия.

На помощ на потърпевшите хора са притекли освен поданици на селото, само че и доброволци от прилежащи общини , които показват взаимност в сложния миг. Подкрепата идва също и от локалните управляващи, полицията и пожарната работа, които работят дружно на терен за бързото почистване на разрушенията и оказване на нужната помощ.

Община Исперих е провела специфични екипи, които правят оценка вредите и приготвят документи за искане на средства за отплата от Междуведомствената комисия за бедствия и повреди . Вече е стартирана и дарителска самодейност за набиране на средства за потърпевшите.

Белгин Шукри, кмет на община Исперих, изрази вяра, че на идното съвещание на Общинския съвет ще бъде утвърдено финансиране от запаса за покриване на част от нужните разноски за възобновяване на развалените парцели. Също по този начин, той акцентира, че настояща информация за точния брой на потърпевшите жилища ще бъде предоставена след цялостно оценяване на обстановката и изрече своята признателност към всички участници в избавителните дейности.
 13 селища в Смолянско останаха без ток за балотажа
13 селища в Смолянско останаха без ток за балотажа

Въпреки това изборният ден протича обикновено

Даренията могат да бъдат преведени по банков път на името на:

Община Исперих

Банка: ОББ АД

Банков код - BIC: UBBSBGSF

Банкова сметка - IBAN: BG30UBBS81558400192900

Вид заплащане - 445100 /за дарения от страната/

Вид заплащане - 445200 /за дарения от чужбина/

Основание: Дарение за потърпевшите в Лъвино
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР