Десетки доброволци помагат на исперихското село Лъвино за възстановяването му

...
Десетки доброволци помагат на исперихското село Лъвино за възстановяването му
Коментари Харесай

Десетки доброволци помагат на село Лъвино след ураганния вятър вчера

Десетки доброволци оказват помощ на исперихското село Лъвино за възобновяване му след ураганния вятър, връхлетял селото през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция. В разчистването на провалите от естествената буря с непринуден труд се включват хора от разнообразни обитаеми места, общински чиновници. Дежурни екипи и техника на община Исперих, полиция и пожарна са също на терен, с цел да окажат помощ на нуждаещите се за превъзмогване на следствията от мощната стихия. Екипи на общината към този момент разказват вредите, а общината откри дарителска акция в помощ на потърпевшите.

„ С цел подкрепяне на потърпевшите семейства са образувани три екипа, които са на терен, с цел да установяват и опишат всички вреди, с цел да може навреме да се подава искане до Междуведомствената комисия за бедствия и повреди за компенсиране на част от вредите на потърпевшите ", сподели за Българска телеграфна агенция новоизбраният кмет на община Исперих Белгин Шукри. Той добави, че на първото съвещание на Общинския съвет в Исперих, което ще се организира на 8 ноември, ще бъде импортирана докладна бележка за обезпечаване на запас за покриване на част от вредите на потърпевшите семейства със средства от запаса за непредвидени и неотложни разноски.

Белгин Шукри съобщи, че по първична информация потърпевшите къщи са над 100, само че настояща информация за точния им брой ще има до края на деня. Той изрече признателност на всички жители и организации, които оказват помощ в този тежък миг.

Община Исперих открива и дарителска сметка за възобновяване на вредите, породени от естествената буря. Всеки искащ да се включи в акцията и да подари средства в помощ на потърпевшите, може да го направи на откритата сметка на общината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР