Десетки държави и ЕС поискаха незабавно изтегляне на руските войски

...
Десетки държави и ЕС поискаха незабавно изтегляне на руските войски
Коментари Харесай

Над 40 държави, вкл. България, призоваха Русия да изтегли военните си от Запорожката АЕЦ

Десетки страни и Европейски Съюз желаеха неотложно евакуиране на съветските войски от окупираната Запорожка АЕЦ в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

" Разполагането на съветски боен личен състав и оръжия в нуклеарното оборудване е недопустимо и подценява правилата за сигурност, сигурност и защитни ограничения, които всички членове на МААЕ (Международната организация за атомна енергия) са се заели да съблюдават ", се споделя в взаимно изказване на групата.

Искането беше отправено от името на всички страни от Европейски Съюз, както и от името на Съединени американски щати, Англия, Норвегия, Австралия, Япония, Нова Зеландия и други страни.

" Призоваваме Руската федерация неотложно да изтегли своите военни сили и целия различен неоправдан личен състав от Запорожката АЕЦ, нейната непосредствена местност и цяла Украйна, тъй че операторът и украинските управляващи да могат да възобновят своите суверенни отговорности в границите на интернационално приетите граници на Украйна ", се споделя още в изказването.

" Призоваваме Руската федерация неотложно да изтегли своите военни сили и целия различен неоправдан личен състав от Запорожката АЕЦ, нейната непосредствена местност и цяла Украйна, тъй че операторът и украинските управляващи да могат да възобновят своите суверенни отговорности в границите на интернационално приетите граници на Украйна ", се споделя в изказването.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР