Десетки благоевградчани се наредиха на опашка за дръвчета, раздавани от

...
Десетки благоевградчани се наредиха на опашка за дръвчета, раздавани от
Коментари Харесай

Н. Рахнев: Да засадиш дърво, това е смисълът на живота

Десетки благоевградчани се подредиха на опашка за дръвчета, раздавани от Гората.бг. на Никола Рахнев, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.


„ Да засаждате дръвчета е вдъхновяващо, започнахме преди 10 година в да засаждаме гори в цяла България, първо подарявахме, по-късно изпращахме по куриери, най-после разбрахме че най-лесния метод е ние да пътуваме, да напълним един бус и да дойдем при вас, сподели Рахнев.


Той добави че преди обяд са в Благоевград, след обяд в Дупница и Радомир, а на следващия ден в София, Кюстендил и Перник.


Днес в Благоевград бяха раздадени 15 хиляди фиданки от 12 типа плодни, медоносни и паркови дръвчета като слива, кайсия, дюля, вишна, зарзала, орех, череша, ябълки, липа, бряст, люляк.

„ Тази година посещаваме 33 града в България с едно доста огромна цел: за 4-5 месеца да засадим още един милион дървета благодарение на доброволците. Радвам се че и тук в Благоевград виждам хора, които желаят да оставят нещо след себе си за тези деца, които идват след нас “, сподели Рахнев.

Според него това е смисълът на живота: да оставим нещо след нас.

„ Искам овации за вас, че помагате да създадем това знамение допустимо, вършим го тъй като има смисъл, явно е, че и вие вярвате че има, тъй като другояче през днешния ден нямаше да сте тук “, безапелационен бе Рахнев след което даде на практика препоръки по какъв начин се засаждат и отглеждат подаряваните дръвчета.

„ Взех явор, орех, липа, кайсии “, сподели пред БГНЕС Венета Ифандиева, ръководител на пчеларско сдружение „ Акация “ в Благоевград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР