Десетки българи блокирани на Тасос, няма ферибот Министерството на туризма

...
Десетки българи блокирани на Тасос, няма ферибот Министерството на туризма
Коментари Харесай

Новина за драмата с блокираните на остров Тасос БГ туристи

Десетки българи блокирани на Тасос, няма ферибот

Министерството на туризма направи инспекция на проблема със забавено тръгване на група български туристи от гръцкия остров Тасос. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството, ръководено от Ангелина Ангелкова.

Групата от 52-ма души, избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в положително положение и са пристигнали наред на българо-гръцката граница, прецизираха от министерството, написа блиц.

Валентин Величков, лице с функционалности по ръководство от уредника на туристическото пътешестване Едноличен търговец „ СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД “, увери, че поради неприятно време в региона на Тасос и произлизащите от това условия българската група не е съумяла да тръгне с ферибот на 1 януари 2019 година, както е било планувано.

На Тасос порт полицията давала информация час преди отпътуването по разписание, само че то не е могло да се реализира и след последния ферибот в 19 часа заради възбрана на локалните способени управляващи.

Представителят на туроператора твърди, че за туристите е била платена спомагателна нощувка и закуска в същия хотел на остров Тасос, в който са били отседнали.

Едноличен търговец „ СВЕТЛА МЛАДЕНОВА- ПОХОД “ е с постоянна регистрация в Националния туристически указател, поддържан от Министерството на туризма, и действа като туроператор и туристически сътрудник, сподели документалната инспекция. Фирмата има настояща застраховка, годна до 19 юни 2019 година Фирмата е със седалище и адрес на ръководство в София, прецизираха още от ведомството.

Министерството на туризма продължава да следи проблема, досега във ведомството няма постъпила тъжба от туристи от тази група.

Припомняме, че е открит телефон, на който при нужда от подпомагане туристите могат непрекъснато да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР