Десетият национален протест на французите срещу пенсионната реформа минава при

...
Десетият национален протест на французите срещу пенсионната реформа минава при
Коментари Харесай

Сблъсъци в Париж между полиция и протестиращи срещу пенсионната реформа

Десетият народен митинг на французите против пенсионната промяна минава при невиждани ограничения за сигурност поради възходящото принуждение и вълнения.

13000 служители на реда охраняват протестните демонстрации във Франция от нови конфликти, откакто в предходните дни пострадаха стотици. Националното заседание ще изслуша вътрешния министър Жералд Дарманен по въпроса за ограниченията за реда по време на митингите.

Следобед в Париж още веднъж потегли многохилядно шествие. Сутринта съперници на пенсионната промяна за следващ път блокираха Лионската гара в Париж, затворена е била и гарата в Марсилия. Блокирани са 500 лицея. Айфеловата кула също е затворена поради стачка на личния състав.
Вчера митингите против пенсионната промяна затвориха Лувъра.
И през днешния ден се стигна до конфликти сред полицията и протестиращи в Париж, оповестява Агенция Франс Прес.

Полицията употребява сълзотворен газ и стартира офанзива, откакто няколко души отпред на митинга, облечени в черно със закрити лица, нахлуха в магазин за хранителни артикули и по-късно провокираха пожар, до момента в който шествието се приближаваше до Площада на нацията в източната част на града.

Най-малко 22 души са задържани в столицата до следобяд, заяви парижката полиция. Информация за конфликти пристигна и от други френски градове.

След три седмици протест сметосъбирачите в Париж взеха решение да прекратят прекратят стачката, до момента в който столицата е засипана от 7000 тона отпадък.
Синдикални водачи настояха за назначение на медиатор в договарянията с държавно управление. Предложението към този момент е отхвърлено от представителя на кабинета Оливие Веран.

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР