Десетина кръгли и правоъгълни печати показаха днес на брифинг на

...
Десетина кръгли и правоъгълни печати показаха днес на брифинг на
Коментари Харесай

Арестуваха бивша служителка на НОИ за измами с пенсии за около 3 млн лв

Десетина кръгли и правоъгълни печати демонстрираха през днешния ден на брифинг на Окръжна прокуратура в Пловдив- това са част от материалните доказателства, уличаващи 62 годишна някогашна служителка на Национален осигурителен институт в машинация в изключително огромни размери .
Друга част от доказателствата са огромна част от изчезналите над 250 преписки от Национален осигурителен институт , за което по сигнали от локална медия тече инспекция и се водят редица каузи. Сега те свързват директно някогашната служителка от Национален осигурителен институт и сегашна шефка на частна компания за пенсионни услуги със скица за правене на подправени удостоверения за застрахователен стаж, оттова с нанесена вреда за към 3 млн лева на Национален осигурителен институт, както и вреди на хората, които са потърпевши в тая скица.
Как тъкмо е работила дамата, която през вчерашния ден бе арестувана?
Когато на хора, навършили възраст за пенсиониране, клиенти на двете и компании, не им е стигал стаж и те са желали да си го платят, са давали парите на нея, с цел да заплати тя в границите на сложна услуга. Тя е задържала парите за себе си, вместо това е изработвала дружно с щерка си и мъж, с който живеят на фамилни начала, УП- 30- документ, удостоверяващ стаж. Показаните през днешния ден печати са употребявани с тая цел, а компаниите са от дълго време закрити и архивът им не е разполагаем. За по-сигурно, явно, тя е прибрала въпросните преписки, с цел да не се потвърди измамата. Така има хора, които в този момент би трябвало да връщат до 100 000 лева с лихвите за начислени пенсии , в този момент оспорени от Национален осигурителен институт. Доста каузи са заведени от потърпевшите по тоя мотив. Намерените преписки са в неприятно положение, тъй като са били в наводнено помещение. 
Схемата е била допустима с помощта на големия безпорядък, който царува в архивите на предприятия и компании, а много от тях са напряко заличени. Сред услугите, които нейните две компании са предложили, е търсене на изгубен стаж. Вместо да го търси, обаче, тя го е съчинявала с подправени документи, подправяла е и трудови книжки, с цел да подхождат. Клиентите и не са взели участие в схемата, те са давали пари, с цел да си закупят стаж, тъй че от 18 сходни случая тя е прибрала за себе си 125 000 лева
Задържаната жена е била чиновник в Национален осигурителен институт в интервала 1985- 2009-та година. През 1992 година е била уволнена, само че съдът я връща на работа. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР