Десетилетията на просперитет на Германия, които я превърнаха в една

...
Десетилетията на просперитет на Германия, които я превърнаха в една
Коментари Харесай

Германия е изправена пред края на икономическия бум: El Pais

Десетилетията на разцвет на Германия, които я трансфораха в една от най-големите стопански системи в света, са към своя край, твърди испанският вестник El Pais, базирайки се на анализатори.

Според данните, оповестени от Международния валутен фонд през юли, Германия ще бъде единствената огромна стопанска система, която няма да означи напредък през тази година, като се чака нейният Брутният вътрешен продукт да намалее с 0,3 %.

Германският модел зависи от конкурентоспособността на разноските, софтуерното водачество в индустрията и геополитическата непоклатимост, а " всички те са изчезнали ", счита журналистът Волфганг Мюнхау, представен от вестника.

" Това, което се появи в този момент, е рецесия с цените на силата, нови геополитически разделения и софтуерни разтърсвания, които слагат екзистенциални въпроси за бъдещето на модела ", споделя Мюнхау и прибавя, че светът към Германия се е трансформирал изцяло.

От началото на 2000 година страната се радва на непрестанен мощен напредък, дължащ се на високите равнища на претовареност и външното търсене от страна на бързоразвиващи се стопански системи като Китай. Производственият бранш на Германия, който е в основата на стопанската система, процъфтява от 2003 година насам, подхранван от евтината сила от Русия и евтината работна ръка от Източна Европа.

Очаква се Германия да продължи да разчита на голямо равнище на експорт и импорт, " само че промишленостите, които бяха сполучливи през последните две десетилетия, а точно химическата и автомобилната, няма да играят същата роля в бъдеще ", споделя пред El Pais Клеменс Фюст, шеф на Института за стопански проучвания " Лайбниц " (IFO).

Според Карстен Бржески, началник на ING за Германия и Еврозоната, Китай - въпреки и към момента да внася немски артикули - също се е трансформирал в мощен противник.

Експертът добави, че провокациите, свързани с пандемиите, дружно с геополитическото напрежение са трансформирали света, само че и че Германия не е съумяла да влага и да реализира нови промени в точния момент.

Освен това, означи Фуест, обществените и частните вложения са възпрепятствани от прекомерно комплицирани процедури за обмисляне, ограничаващи разпореждания и администрация, които би трябвало да бъдат опростени от държавното управление.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР