Десетилетия преди Джил и Джой Байдън да станат първа дама

...
Десетилетия преди Джил и Джой Байдън да станат първа дама
Коментари Харесай

Пет предложения за брак, две трагедии и много подкрепа: вълнуващата любовна история на Джил и Джо Байдън

Десетилетия преди Джил и Джой Байдън да станат първа дама и президент на Съединени американски щати двамата надали са предполагали, че ги чака толкоз дълъг и трогателен фамилен живот, и то откакто и двамата са претърпели тежки раздели.

Заслугата за запознанството им е на брата на Джо – Франк, уредил им „ сляпа “ среща през 1975 година „ Откъде имаш номера ми? “ е първото нещо, което Джил споделя от другата страна. Макар същата вечер тя да има среща с различен, с Джо въпреки всичко излизат. „ Ти сподели: „ Мислиш ли, че би могла да отмениш срещата си? “, спомня си Джил във видео за Демократичната национална спогодба. А тя тъкмо по този начин и прави: „ Обадих се и споделих на индивида, че е дошъл другар отвън града, и излязох с Джо. “
 Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън  Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън  Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън  Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън
По това време Байдън е сенатор, а три години по-рано е претърпял фамилна покруса – брачната половинка му Нийлиа Хънтър Байдън умира в автомобилна злополука дружно с щерка им Наоми, която тогава е на една годинка . От любовта им се раждат и двама синове – Джоузеф, именуван по-често „ Бю “, и Хънтър .

„ Когато срещнах Джил, се влюбих в нея, щом я видях “ , признава Джо, а той също съумява да впечатли бъдещата си половинка. Джил признава, че до тогава е излизала единствено с момчета, носещи „ дънки, сабо и тениски “.

„ Когато Джо се появи на вратата ми, хвърлих един взор на съвършения му костюм и кожените мокасини и си помислих: „ Слава Богу, че е единствено една среща ” , споделя тя пред The ​​New York Times. Байдън е девет години по-голям, а това е още една причина тя да си мисли: „ Боже, от това в никакъв случай няма да излезе нещо. “ Очевидно мнението ѝ бързо се трансформира, щом откакто се прибира, споделя на майка си: „ Мамо, най-сетне срещнах благородник “ , признава Джил в изявление за Vogue.

" How did you get this number? "

Those were the first words I spoke to Joe when he called me out of the blue on a Saturday in 1975.

I’ll be speaking tonight at the. I hope you’ll tune in!
— Dr. Jill Biden (@DrBiden)
По това време тя едвам стартира своята кариера на учител. В книгата си „ Обещания за съблюдаване: върху живота и политиката “ Байдън разказва този интервал за нея като по-лесен, защото към момента не са обмисляли брак. Когато ѝ показва своите синове, те и Джил бързо стартират да се схващат, а момчетата участват и на някои от срещите на двойката.

За Джо Байдън няма подозрение, че е срещнал подобаващ сътрудник, с който желае да прекара остатъка от живота си. Джил обаче не е уверена, че би трябвало да подхващат последваща крачка – не го и вършат преди Байдън да насочи цели пет оферти за брак.

„ Първият път, когато Джо предложи, той просто сподели: „ Искам да се оженим “. Не беше нещо огромно - просто елементарен диалог в елементарен ден. Вече знаех по какъв начин се усеща, тъй че това не беше изненада. Знаех също, че не мога да кажа „ да “, написа Джил в книгата си „ Където влиза светлината: да изградиш семейство и откриеш себе си “.

Причината обаче не са нейни опасенията в възприятията на Джо или момчета, а страхът ѝ те да не бъдат засегнати още веднъж след голямата загуба, която към този момент са претърпели. „ Трябваше да съм на 100% сигурна, че в случай че с Джо се оженим, това ще бъде вечно - поради Бю и Хънтър “ , написа още Джил, а пред Vogue признава, че това е щяло да бъде „ огромна крачка “. „ Не можех да ги накарам да изгубят още една майка “ , споделя тя.
                             

Липсата на убеденост у Джил е породена и от предходната ѝ връзка. Едва на 19, тя подписва брак за състезател на име Бил Стивънсън през 1970 година, само че се развеждат пет години по-късно, когато бъдещата госпожа Байдън е на 24.

В „ Където влиза светлината “, тя признава, че даже се е молела в никакъв случай да не се омъжва: „ Моля Те “, бях умолявала Господ, „ не ми позволявай да направя тази неточност още веднъж. “

Постепенно обаче тя стартира да се отдава от ден на ден на Джо и момчетата, съумява да развие кариерата си и да се излекува от раните на болезната си разлъка. „ Докато времето ме отдалечаваше от ден на ден и повече от болката от предходната ми връзка, осъзнах, че колкото и зле да се усещах, аз бях оживяла “ , написа тя в мемоара си.

Така Джил и Джо Байдън се женят на 17 юни 1977 година в Ню Йорк. Четири години по-късно се ражда и щерка им Ашли . Но тестванията за фамилията, за жалост, не завършват. През 2015 година, когато Байдън е вицепрезидент за втори мандат, той губи сина си, юристът Джоузеф „ Бю “, поради рак на мозъка . Наследникът му по това време е на 46 години, татко на момче и момиче и брачен партньор.

 Джил и Джо Байдън Getty

Сега, когато двойката е дружно повече от 40 години и ѝ следва да заживее в Белия Дом, Джил няма желание да се отхвърля от работата си . Тя към този момент е оставила диря в историята като единствената към този момент втора дама, упражнявала специалност отвън този собствен статут, и счита да продължи с активността си на професор откакто Джо Байдън стъпи в служба.

„ Преподаването не е нещо, което Джил прави. Това е нейната същина “ , споделя той във видео за Демократичната национална спогодба на жена си. Джо е безапелационен: „ Никога не съм се съмнявал, че тя може да направи нещо, което си слага. “

А от своя страна, Джил не стопира да се възхищава от вътрешната мощ на своя брачен партньор. Имайки поради умеенето му да запази фамилията си след всички сложни моменти, в една от речите си тя споделя: „ Как сплотяваш едно съкрушено семейство? По същия метод, както и нацията: с обич и схващане. “
 Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън  Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън  Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън  Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР