Десети човек беше изваден от пещерния комплекс в Тайланд, където

...
Десети човек беше изваден от пещерния комплекс в Тайланд, където
Коментари Харесай

10 станаха извадените от тайландската пещера

Десети човек беше изваден от пещерния комплекс в Тайланд, където повече от две седмици бяха блокирани футболистите от детски футболен тим и треньорът им, съобщи „ Ройтерс”.

Днес е третият ден от избавителната интервенция в наводнените галерии, като кореспондент на организацията е видял двама души, изнасяни на коли за спешна помощ. През предните два дни бяха извадени 8 деца, като през днешния ден се чака да бъдат избавени останалите 4 и треньорът.
Експерт в пещерното избавяне: Студът и влагата са най-големият зложелател Алексей Жалов акцентира, че треньорът на децата в Тайланд е постъпил безразсъдно когато ги е завел на рисковото място
Според управляващите финалният стадий от интервенцията е най-сложен поради по-големия брой хора, които се чака да бъдат извадени. Въпреки това, интернационалният избавителен екип натрупа и опит и през днешния ден първите две деца бяха изведени през 4-те километра наводнени канали за два часа по-малко.

Спасените досега са в положително здраве, като първите четирима от тях към този момент могат умерено да стоят на краката си в болничното заведение.

Всички ще останат под карантина поради заплаха от инфекции, като по този начин няма да могат да видят онлайн финала на международното по футбол – жест, който им беше обещан още преди началото на избавителната интервенция.

На място пристигна и милиардерът Илон Мъск, който дружно с екипа си построи за рекордно време мини подводница, която може да извежда по едно дете през пещерите при потребност. На този стадий, обаче, не се постанова потреблението й.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР