Десет пъти са се увеличили посещенията в платформата през последните

...
Десет пъти са се увеличили посещенията в платформата през последните
Коментари Харесай

Министър Цоков отчете ръст на посещенията в платформата Дигитална раница

Десет пъти са се нараснали визитите в платформата през последните два месеца . Това съобщи министърът на образованието и науката Галин Цоков по време на среща с шефове и учители от учебни заведения в община Гоце Делчев, оповестиха от МОН.

Той уточни, че дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и би трябвало да отчитаме традициите на българската просветителна система. Според него при всяка промяна и промяна е доста значимо да се чува мнението на хората, които са част от системата.

Министърът разясни, че в идващите месеци поетапно ще започват състезанията за шефове. По думите му с приоритет ще се проведат тези, където учебните заведения се ръководят от 3 и повече години от краткотрайно изпълняващ длъжността началник.

Цоков посочи, че се планува новите състезания да бъдат аудио и видео заснемани, а в тях се ускоряват практическите задания . Той акцентира, че МОН желае да приспособява състезанията към условията на новото време. Директорът към този момент не би трябвало да бъде един сполучлив админ, а същински учебен водач, който освен да се приспособява към изменящия се свят, само че и да е иноватор и визионер, добави министърът на образованието.
 Започна образованието на учителите за работа с
Започна образованието на учителите за работа с " цифровата раница "

Необходими са нови интерактивни дъски и компютри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР