Десет остри проблема от десет години са представили работодателите на

...
Десет остри проблема от десет години са представили работодателите на
Коментари Харесай

Падането на класа за прослужено време ще се обсъжда през септември, сега не бил на дневен ред

Десет остри казуса от 10 години са показали работодателите на изключителната среща при премиера Бойко Борисов, траяла 2 часа и половина, предава news.bg.

Пет до края на годината ще бъдат решени, стана ясно от думите на Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал след диалозите.

Обсъдена е бизнес средата, развиването на стопанската система, както и квалификацията на чиновниците. Няма затворени тематики за договарянията, акцентира Велев.

Разбрали се разногласията да се вземат решение в Национален съвет за тристранно съдействие (НСТС).
За клас прослужено време пък финансовият министър Владислав Горанов акцентира, че тематиката не е поставяна като приоритет за кабинета.

Възможното му отпадане ще се разисква в границите на Тристранния съвет през септември.

„ За нас този въпрос не стои на дневен ред, тъй като държавното управление има доста по-важна работа ", сподели след срещата финансовият министър Владислав Горанов.

Той изясни, че работодатели и синдикати би трябвало да запазят доброя звук.

„ През последните дни станахме очевидци на обиди и персонални нападки. Прави ни усещане неприятния звук и не ни харесва, че синдикати и работодатели се заразяват от говоренето на политиците. Взимат неприятния образец от нас, сподели Горанов. Той бе безапелационен, че клас " прослужено време " би трябвало да се разисква в Тристранката, а не пред камерите ", добави финансовиият министър.

„ Няма да затворим тематиката по приходите, този въпрос ще се разиска на Тристранка ", безапелационен бе шефът на АИКБ Васил Велев.

Скоро можело да се чака програмата на кабинета. Според Горанов не би трябвало да се робува на механизмите за установяване на заплатите.

От държавното управление показаха и подготвеност при потребност да се намесят в помиряването на синдикати и работодатели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР