Десет най-пострадали от горещините области в Италия, включително Сицилия и

...
Десет най-пострадали от горещините области в Италия, включително Сицилия и
Коментари Харесай

В Италия искат извънредно положение заради жегите

Десет най-пострадали от горещините области в Италия, в това число Сицилия и остров Сардиния, желаеха централните управляващи да разгласят изключително състояние.

Заради трайно открилото се горещо време и неналичието на превалявания нивото на реките и езерата, включително река По и езерото Гарда, е спаднало до сериозно ниски стойности.

Властите в столичната област Лацио оповестиха, че краткотрайно се прекратява черпенето на вода от езерото Брачано, на което разчитат за водоснабдяването си квартали на Рим.



Ако до 28 юли не се откри различно решение, 1.5 милиона души в столицата може да се окажат без питейна вода, заяви RAI.

Столичните управляващи обмислят въвеждането на режим на водата, при който използването да се ограничи до 8 часа дневно. Според националната асоциация на селскостопанските производители вредите за аграрният бранш това лято ще възлизат на 2 милиарда евро.

Жегите станаха причина за възникването на огромен брой пожари, каквито към момента бушуват в южните региони на Апенините.





Според прогнозите в Северна Италия се чакат дъжд и гръмотевични стихии, само че синоптиците не считат, че това ще промени значително обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР