Десет клуба от елита на българския волейбол се обявиха за

...
Десет клуба от елита на българския волейбол се обявиха за
Коментари Харесай

10 клуба поискаха да бъде обявен края на сезона във волейбола

Десет клуба от елита на българския волейбол се оповестиха за преустановяване на Суперлигата. Според тях краткотрайното класиране би трябвало да бъде оповестено за извънредно, което значи купа за Нефтохимик 2010 (Бургас) при мъжете и за Марица (Пловдив) при дамите. А въпросното искане се явява първият проблем пред новия директорски съвет и Любо Ганев като президент на федерацията, написа уеб сайтът на родната волейболна централа.

Легендата прикани всички клубове да изпратят предложенията си. В посочения период се включиха 12 от елита. От тях Монтана, Добруджа 07 (Добрич), Нефтохимик 2010 (Бургас), Пирин (Разлог), Черно море (Варна), Марек Юнион- Ивкони (Дупница), Арда (Кърджали), Левски София, Славия и Дунав (Русе) упорстват повече да няма мачове за този сезон.

ЦСКА е срещу сходен край като предлага два разновидността – възобновяване на шампионата, когато пандемията с ковид завърши, или оповестяване на нулева година. Хебър (Пазарджик) пък държи непременно шампионатът да приключи, без значение по кое време.

Любо Ганев насочи предложение към членовете на УС за първо съвещание на 31 март от 11 часа. То ще бъде отдалечено с видео връзка като в дневния ред са включени 5 точки.

Първата от тях е точно въпросът за шампионата при мъжете и дамите. След това новите управници във волейбола би трябвало да решат и за шампионатите на подрастващите. Трета точка е за установяване броя на тимовете и формулата, по която ще се играе идващото състезание за мъже и дами.

Събранието би трябвало да освободи от служба шефа на „ Волей Промоушън “ Станислав Николов и да избере нов на неговото място. За финала ще бъдат избрани ръководителите на комисиите във федерацията. На първото съвещание няма да се разискват кандидатури за национални селекционери. Това ще стане след оферти на треньорската комисия.

Ганев прикани членовете на УС да обмислят дневния ред и да оферират още точки за включване в него. Видимо той демонстрира, че държи да съблюдава оптимално обещанието си световните решения за родния волейбол да се вземат демократично и в същото време намерено за обществеността.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР