Десет души са задържани при специализираната полицейска операция за противодействие

...
Десет души са задържани при специализираната полицейска операция за противодействие
Коментари Харесай

Десет души са задържани при спецакцията на полицията в Перник

Десет души са арестувани при профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред през днешния ден на територията на област Перник, оповестиха от пресцентъра на полицията в регионалния град. Образувани са три бързи и две досъдебни производства.

Изградени са 10 краткотрайни контролно-пропускателни пункта на основни места в района.

В хода на полицейските дейности е открита нерегламентирана продажба на медикаменти в магазин за хранителни артикули в Перник. Служители на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " при ОДМВР – Перник са иззели 148 броя разнообразни по тип медикаменти от комерсиалния обект. Проверката е осъществена взаимно с представители на Национална агенция за приходите – София и РЗИ – Перник. Контролните органи са съставили и три акта за определяне на административни нарушавания в обекта, който следва да бъде запечатан. По случая е формирано досъдебно произвеждане от органите на полицията.

Започнато е още едно досъдебно произвеждане за кражба, по което са арестувани три лица. Образувани са и три бързи производства – две от тях за владение на наркотични субстанции и едно за ръководство на автомобил след приложимост на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляра.  

Днес са тествани 386 моторни транспортни средства и 436 лица, прецизираха от полицията. Съставени са 20 акта за определяне на административни нарушавания, 62 фиша и са снимани 113 видеоклипа за скорост. Връчени са още 22 електронни фиша на водачи и пасажери. Извършена е инспекция на 42 лица от престъпния контингент, шест пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения, и 18 търговски обекта. Съвместно с горски чиновници е формиран акт за нерегламентирана сеч на дърва в гр. Трън. Издадени са пет предизвестия по Закона за Министерство на вътрешните работи.  

Акцията продължава.

Мащабна профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и недопускане на пътен травматизъм имаше и в края на септември м.г. в Пернишко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР